Earthbags, μάθετε πώς να φτιάξετε ένα σπίτι με γήινους σάκους βήμα βήμα

3
Earthbags, μάθετε πώς να φτιάξετε ένα σπίτι με γήινους σάκους βήμα βήμα
Earthbags, μάθετε πώς να φτιάξετε ένα σπίτι με γήινους σάκους βήμα βήμα

Αναζητώντας ένα σταθερό σχέδιο που δεν ήταν μόνο φθηνό στην αρχή, αλλά και εξοικονομούσε χρήματα μακροπρόθεσμα, η Mary Jane και η Morgan αποφάσισαν να φτιάξουν τον δικό τους χωμάτινο σάκο. Λόγω του σχήματός του και των υλικών που χρησιμοποιούνται, Αυτό το σπίτι με χωμάτινη σακούλα έχει λιγότερο χρησιμοποιήσιμο χώρο δαπέδου από ένα κανονικό σπίτι, επομένως είναι φθηνότερο να το συντηρήσετε με κάθε τρόπο.

Η μέθοδος κατασκευής γνωστή ως «γήινος σάκος» είναι αρχαία και ταυτόχρονα επίκαιρη, αποτελείται από τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τη στοίβαξη σακουλών γης, γνωστά και ως σάκοι άμμου, προκειμένου να χτιστούν κτίρια.

Μην φοβάστε αν δεν έχετε κατασκευάσει ποτέ κυκλικές κατασκευές στο παρελθόν, γιατί στο παράδειγμα σας δείχνουμε σήμερα μια τεχνική που ονομάζεται «βραχίονας πυξίδας»Αυτό μαθαίνεται εύκολα. Ανακυκλωμένα ή ανακυκλωμένα υλικά χρησιμοποιήθηκαν όπου ήταν δυνατόν, εξίσου για την πόρτα ή το πάτωμα. Το σεμινάριο έχει φωτογραφίες που δείχνουν σχεδόν κάθε βήμα της διαδικασίας κατασκευής, οπότε αν αποφασίσετε να αντιγράψετε το έργο, μπορούν να σας βοηθήσουν στην αρχή και να σας καθοδηγήσουν στην πορεία. Στο τέλος θα έχετε το κυκλικό σας σπίτι με πολύ λίγα χρήματα.

Οι σάκοι άμμου έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό, κυρίως από τον στρατό, για τη δημιουργία προστατευτικών τοίχων ή για τον έλεγχο των πλημμυρών. Οι ίδιοι λόγοι που τα καθιστούν χρήσιμα για αυτές τις εφαρμογές τα καθιστούν χρήσιμα για την κατασκευή σπιτιού. Οι τοίχοι του παρέχουν θερμομόνωση, αντέχουν σε έντονες θερμοκρασίες, αλεξίσφαιρα και επίσης ανθεκτικά σε φυσικές καταστροφές, όπως σεισμούς και πλημμύρες. Αυτά τα κτίρια μπορούν να κατασκευαστούν εύκολα και γρήγορα με πρώτες ύλες που μπορείτε να βρείτε τοπικά και με πολύ λίγα χρήματα.

Οι σακούλες μπορούν να γεμιστούν με τοπικά και φυσικά υλικά, γεγονός που μειώνει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα των οικοδομικών υλικών. Το υλικό πλήρωσης είναι γενικά ορυκτό σε σύσταση και δεν υπόκειται σε αποσύνθεση, με άλλα λόγια, είναι πολύ ανθεκτικό.

Video-tutorials για την κατασκευή βήμα-βήμα Earthbags.

Για να καταδείξει πόσο εύκολο είναι αυτό το είδος κατασκευής, ο Owen Geiger, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς παγκοσμίως σε κτίρια αυτού του τύπου, ανέπτυξε βίντεο βήμα προς βήμα αποκλειστικά αφιερωμένα σε αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με τον Όουεν, ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μισή ντουζίνα φίλοι θα μπορέσουν να χτίσουν ένα σπίτι σε δέκα ημέρες.

Το εκπαιδευτικό βίντεο αποτελείται από 49 βίντεο που μπορείτε να επιλέξετε κάνοντας κλικ στην επάνω αριστερή γωνία.

YouTube

Εδώ ένα άλλο σεμινάριο συνοψίζεται σε εικόνες, ώστε να έχετε ένα άλλο όραμα.

Κάνουμε χαρακώματα ως θεμέλιο για τη δομή. Θα χρησιμοποιήσουμε πέτρες που ανακτήθηκαν από τις παλιές σιδηροδρομικές γραμμές ως χαλίκι.

Γήινος σάκος1
Earthbag2
Earthbag3

Καλύπτουμε με χαλίκι.

Earthbag4

Δύο σειρές από τσιμεντένιες σακούλες με 2 νήματα συρματοπλέγματος ανάμεσα σε κάθε σειρά. Το πλαίσιο που είναι τοποθετημένο στη μέση χρησιμοποιείται για να διατηρεί τους τοίχους στρογγυλούς και επίπεδους.

Earthbag5

Τα καυσόξυλα χρησιμοποιούνται για να συγκρατούν τα συρματοπλέγματα στη θέση τους. Η σειρά από χαλίκι σακούλες από πάνω για να δώσει συνοχή στη δομή.

Earthbag6

Ήρθε η ώρα να τοποθετήσετε το πλαίσιο της πόρτας. Το κάτω στρώμα των σακουλών είναι διπλές σακούλες γεμάτες με χαλίκι για να εμποδίζουν το νερό να ανεβαίνει προς τον τοίχο.

Earthbag7

Μια άγκυρα τραβάει για να κρατήσει την πόρτα στη θέση της. Γεμίστε μια σακούλα με ένα μείγμα αργιλώδους χώματος για να το τοποθετήσετε σε αυτό το μέρος.

Σάκκος Γης8
Γήινος σάκος9

Mary Jane y Morgan.

Γήινος σάκος10

Το πρώτο μας ανώφλι παραθύρου στο πίσω μέρος. Αυτό διατηρεί τον τοίχο σταθερό πάνω από μια „ανοιχτή“ περιοχή όπως μια πόρτα ή ένα παράθυρο.

Γήινος σάκος11

Τα σχοινιά στον τοίχο είναι για να δένουν τα δοκάρια όταν βάζουμε το ταβάνι. Έχουμε τοποθετήσει και τον σωλήνα καύσης από τον οποίο θα βγαίνει η σόμπα από τον τοίχο.

Γήινος σάκος12
Γήινος σάκος13

Κεντρικό ταχυδρομείο.

Γήινος σάκος14
Γήινος σάκος15
Γήινος σάκος16

Πρώτη στρώση στέγης. Μονωτικό στο νερό. Βάζουμε και στόκο σιλικόνης για να το σφραγίσουμε. Στρώση από χαρτόνι (λίγη επιπλέον μόνωση).

Γήινος σάκος17

Σφραγίζεται μεταξύ των δοκών με συρμάτινο πλέγμα, πάνω τους αφρός πολυστυρενίου (ανακτάται σε δοχεία απορριμμάτων) σε σακούλες. Το τσιμέντο απορροφά νερό.

Γήινος σάκος18
Γήινος σάκος19
Earthbag20
Earthbag21
Earthbag22
Earthbag23
Earthbag24
Earthbag25

Γραφείο κάτω και κρεβατοκάμαρα πάνω;).

Εδώ έχετε ένα περίεργο βίντεο με timelapse μιας κατασκευής αυτού του τύπου:

YouTube

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar