8 τρόποι για να διορθώσετε το iPhone Συνεχώς ζητά τον κωδικό πρόσβασης Apple ID

11
8 τρόποι για να διορθώσετε το iPhone Συνεχώς ζητά τον κωδικό πρόσβασης Apple ID

Εάν το iPhone σας ζητά τον κωδικό πρόσβασης Apple ID σας, ξανά και ξανά, δεν είστε μόνοι. Πολλοί χρήστες iPhone έχουν αντιμετωπίσει το ίδιο, ειδικά μετά την ενημέρωση των τηλεφώνων τους. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας πω μερικές επιδιορθώσεις για αυτό το ζήτημα στο οποίο το iPhone συνεχίζει να ζητά τον κωδικό πρόσβασης Apple ID σας κατά διαστήματα.

Επίσης, διαβάστε | 7 τρόποι για να διορθώσετε τις επαφές iPhone που λείπουν μετά την ενημέρωση του iOS 15

Τρόποι επιδιόρθωσης του iPhone Συνεχώς ζητά Apple ID, κωδικό πρόσβασης

Οι πιθανοί λόγοι πίσω από αυτό το ζήτημα μπορεί να είναι πολλοί, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων iCloud, iTunes ή App Store. Εδώ είναι όλοι οι πιθανοί τρόποι για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα μόνοι σας. Συνέχισε να διαβάζεις!

Επανεκκινήστε το iPhone

Όπως έχουμε ήδη πει σε πολλούς οδηγούς στο παρελθόν, το πρώτο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε ενώ αντιμετωπίζετε ένα σφάλμα στο τηλέφωνό σας είναι να το επανεκκινήσετε. Αυτό απλώς θα σκοτώσει όλες τις διαδικασίες παρασκηνίου και το τηλέφωνό σας θα ξεκινήσει εκ νέου. Πιθανότατα, το πρόβλημα με τον κωδικό πρόσβασης μπορεί να έχει λυθεί μέχρι τότε.

Έχουμε συντάξει επίσης έναν οδηγό για πώς να επανεκκινήσετε ένα iPhone.

Ενημερώστε την έκδοση iOS

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρήστες ενδέχεται να μην έχουν ενημερώσει τα iPhone τους και να αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Λοιπόν, μερικές φορές τέτοιες διορθώσεις σφαλμάτων περιλαμβάνονται στην ενημέρωση λογισμικού που κυκλοφόρησε από την Apple. Επομένως, το επόμενο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να ελέγξετε για ενημέρωση στο τηλέφωνό σας.

1. Ανοίξτε Ρυθμίσεις στο iPhone σας και πατήστε Γενικός.

z2. Τώρα, πατήστε Αναβάθμιση λογισμικού.

3. Στην επόμενη σελίδα, εάν δείτε μια ενημέρωση, πατήστε Λήψη και εγκατάσταση.

Απενεργοποιήστε το Face ID για το iTunes, το App Store

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτό το ζήτημα μπορεί επίσης να υπάρχει λόγω των ρυθμίσεων του iTunes ή του App Store. Έτσι, κάθε φορά που προσπαθείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή, σας ζητά κωδικό πρόσβασης. Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε απενεργοποιώντας και ξανά ενεργοποιώντας τα:

1. Πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις και επιλέξτε Face ID & Passcode.

2. Τώρα απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα iTunes & App Store.

Επανεκκινήστε το iPhone σας και εάν το πρόβλημα επιλυθεί, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το FaceID για αυτά ακολουθώντας τα ίδια βήματα. Διαφορετικά, ακολουθήστε τις επόμενες διορθώσεις.

Απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε ξανά το iMessage, FaceTime

Εάν απενεργοποιήσετε προσωρινά το iMessage και το FaceTime, αυτό μπορεί επίσης να λειτουργήσει σε ορισμένες περιπτώσεις. Μόλις επιλυθεί το πρόβλημα, μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε ξανά. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό στο iPhone σας:

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στα Μηνύματα.

2. Τώρα απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο iMessage.

3. Πηγαίνετε ξανά στις Ρυθμίσεις και πατήστε FaceTime.

4. Στην επόμενη σελίδα, απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο FaceTime.

Μόλις επιλυθεί το πρόβλημα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις.

Τραγουδήστε και συνδεθείτε ξανά στο iCloud

Το επόμενο βήμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό iCloud και, στη συνέχεια, να συνδεθείτε ξανά για να ελέγξετε αν το πρόβλημα σχετίζεται με το iCloud. Δείτε πώς:

1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε το όνομα του προφίλ σας στο επάνω μέρος.

2. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Έξοδος.

3. Στο αναδυόμενο παράθυρο, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID και πατήστε Απενεργοποίηση.

4. Στη συνέχεια, μπορείτε να κρατήσετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας ή απλώς να πατήσετε Έξοδος.

Μετά από αυτό, μπορείτε να συνδεθείτε ξανά μόλις επιλυθεί το πρόβλημα. Λάβετε υπόψη ότι η αποσύνδεση ενδέχεται να μην είναι δυνατή λόγω περιορισμών. Για να το διορθώσετε, πρώτα, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Screentime που είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στις ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, να προσπαθήσετε να αποσυνδεθείτε.

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης Apple ID

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το κάνετε αυτό:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας και μεταβείτε στο προφίλ σας.

2. Τώρα πατήστε Κωδικός και Ασφάλεια.

3. Πατήστε Αλλαγή κωδικού πρόσβασης.

4. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του iPhone και εισάγετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης, επαληθεύστε τον και, στη συνέχεια, πατήστε Αλλαγή στο επάνω μέρος.

Μόλις αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID, ελέγξτε εάν το πρόβλημα επιλύθηκε, διαφορετικά προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων

Μερικές φορές απλά δεν μπορείτε να καταλάβετε ποια ρύθμιση προκαλεί πραγματικά το πρόβλημα, σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε απλώς να επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις στο iPhone σας. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα καταργήσει ορισμένα από τα δεδομένα σας, όπως κωδικούς πρόσβασης WiFi, συσκευές Bluetooth κ.λπ. Ωστόσο, δεν θα επηρεάσει τα προσωπικά σας δεδομένα. Μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των ρυθμίσεων πριν από την επαναφορά.

1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε Γενικά.

2. Τώρα κάντε κύλιση προς τα κάτω προς τα κάτω και μετά πατήστε Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone.

3. Στην επόμενη σελίδα, πατήστε Επαναφορά.

4. Τέλος, πατήστε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων.

5. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης iPhone και, στη συνέχεια, επιβεβαιώστε.

Αυτό θα επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις στο iPhone σας και μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.

Επαναφορά iPhone

Η τελευταία λύση για αυτό το πρόβλημα μπορεί να είναι η επαναφορά του iPhone σας που σημαίνει ότι όλα τα δεδομένα σας θα διαγραφούν και στη συνέχεια θα οριστεί ως νέο iPhone. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στη ρύθμιση και να τη χρησιμοποιήσετε. Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε το iPhone σας:

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε Γενικά.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone.

3. Τώρα επιλέξτε Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων.

4. Στην επόμενη σελίδα, πατήστε Συνέχεια.

5. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και επιβεβαιώστε.

Το iPhone σας θα επανεκκινήσει και στη συνέχεια θα το ρυθμίσετε εκ νέου. Πιθανότατα αυτό θα διορθώσει όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Διαφορετικά, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Apple για το ίδιο.

Μπορείτε επίσης να μας ακολουθήσετε για στιγμιαία τεχνολογικά νέα στο ειδήσεις Google ή για συμβουλές και κόλπα, κριτικές smartphone και gadget, εγγραφείτε Ομάδα Telegram GadgetsToUse, ή για τα πιο πρόσφατα βίντεο κριτικών εγγραφείτε Κανάλι στο YouTube GadgetsToUse.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar