7 τρόποι για να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Instagram σε υπολογιστή, Android, iPhone

4
7 τρόποι για να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Instagram σε υπολογιστή, Android, iPhone

Σχεδόν κάθε άλλη εφαρμογή προσφέρει τώρα μια ενσωματωμένη σκοτεινή λειτουργία, συμπεριλαμβανομένου του Instagram της Meta. Εάν έχετε τη συνήθεια να περιηγείστε στο Instagram μέχρι αργά το βράδυ, η μετάβαση στο σκοτεινό θέμα θα το κάνει λιγότερο καταπονημένο για τα μάτια σας. Σε αυτό το άρθρο, ας δούμε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Instagram σε Android, iOS (iPhone ή iPad) και Web σε υπολογιστή.

Σχετικά | 4 τρόποι για να εξοικονομήσετε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στο Instagram

Ενεργοποιήστε τη σκοτεινή λειτουργία στο Instagram στο Android

Η σκοτεινή λειτουργία είναι πιο εύκολη στα μάτια, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιπλέον, τα σκοτεινά pixel καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Σε ορισμένες οθόνες, τα μαύρα pixel δεν καταναλώνουν καθόλου ενέργεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν τη σκοτεινή λειτουργία σε εφαρμογές ψυχαγωγίας και κοινωνικών μέσων.

Το Facebook εισήγαγε εδώ και καιρό σκοτεινά θέματα για το Instagram, το WhatsApp, το Facebook (και το Facebook Lite), τον ιστότοπό του και το Messenger. Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε το σκοτεινό θέμα στο Instagram στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας, ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό.

Μέθοδος 1- Χρήση Dark Mode σε όλο το σύστημα

Τα τηλέφωνα με Android 10 και νεότερα έχουν μια σκοτεινή λειτουργία σε όλο το σύστημα. Η ενεργοποίησή του θα αλλάξει τη διεπαφή και όλες τις συμβατές εφαρμογές στο σκοτεινό θέμα, συμπεριλαμβανομένου του Instagram. Δείτε πώς μπορείτε να μεταβείτε σε ένα σκοτεινό θέμα για όλες τις εφαρμογές στο Android:

1. Ανοίξτε Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας Android.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Απεικόνιση.

3. Εδώ, ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Σκοτεινό θέμα.

Αυτό είναι. Τώρα, εκκινήστε το Instagram και η σκοτεινή λειτουργία θα ενεργοποιηθεί αυτόματα. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα χρονοδιάγραμμα με βάση τη δύση και την ανατολή του ηλίου ή μια προσαρμοσμένη ώρα όπου το τηλέφωνο θα μεταβεί αυτόματα στη σκοτεινή λειτουργία.

Μέθοδος 2 – Μετάβαση σε Dark Theme στην εφαρμογή Instagram

Η άλλη επιλογή είναι να μεταβείτε στο σκοτεινό θέμα μέσα από την εφαρμογή Instagram. Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο για χρήστες Android. Εάν δεν το βλέπετε, ενημερώστε την εφαρμογή από το Google Play Store.

1. Ανοίξτε το Ίνσταγκραμ εφαρμογή στο τηλέφωνό σας Android.

2. Πηγαίνετε στο τα δικα σου Προφίλ και πατήστε το μενού χάμπουργκερ πάνω δεξιά.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις.

4. Στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στο Θέμα και επιλέξτε Σκοτάδι.

Όταν οριστεί σε „προεπιλογή συστήματος“, το Instagram θα ακολουθεί το θέμα του Android σε όλο το σύστημα.

Μέθοδος 3 – Instagram Dark Mode σε Android 9 ή νεότερη έκδοση

Σε τηλέφωνα με Android 9 και παλαιότερες εκδόσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή για να αποκτήσετε ένα σκοτεινό θέμα σε όλο το σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο, όλες οι εφαρμογές στο τηλέφωνο, συμπεριλαμβανομένου του Instagram, θα μεταβούν σε σκοτεινή λειτουργία.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε λήψη Σκοτεινή λειτουργία από το Google Play Store. Ανοίξτε την εφαρμογή και ενεργοποιήστε τη Σκοτεινή λειτουργία. Το τηλέφωνό σας θα μεταβεί τώρα σε σκοτεινή λειτουργία και το ίδιο θα κάνουν και οι εφαρμογές, υπό την προϋπόθεση ότι η εφαρμογή υποστηρίζεται.

Ενεργοποίηση Dark Mode στο Instagram σε iOS (iPhone, iPad)

Η Apple εισήγαγε μια σκοτεινή λειτουργία σε όλο το σύστημα με iOS 13 και iPadOS 13. Για να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στην εφαρμογή Instagram, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταβείτε στη σκοτεινή εμφάνιση, ως εξής:

1. Ανοίξτε Ρυθμίσεις στο iPhone σας.

2. Εδώ, κάντε κλικ στο Οθόνη & Φωτεινότητα.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε Σκοτάδι κάτω από την Εμφάνιση.

Τώρα, εκκινήστε την εφαρμογή Instagram και θα ανοίξει με ένα σκοτεινό θέμα. Μπορείτε περαιτέρω να ενεργοποιήσετε την επιλογή „Αυτόματη“ για αυτόματη μετάβαση στο σκοτεινό θέμα μέχρι το ηλιοβασίλεμα.

Ενεργοποίηση Dark Mode στον Ιστό Instagram (PC)

Το Instagram δεν διαθέτει ειδική εφαρμογή για Windows ή Mac. Αντίθετα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την έκδοση web, η οποία ευτυχώς σας επιτρέπει να δημοσιεύετε φωτογραφίες και βίντεο τώρα. Αλλά και πάλι, δεν έχετε άμεση επιλογή για να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω λύσεις.

Μέθοδος 1- Χρήση προσαρμοσμένης διεύθυνσης URL

Instagram Web Dark Mode

1. Ανοίξτε το Chrome, το Safari ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής σας.

2. Πληκτρολογήστε και εισάγετε instagram.com/?theme=dark στη γραμμή διευθύνσεων.

3. Το Instagram θα φορτώσει τώρα σε σκοτεινή λειτουργία στον υπολογιστή σας.

Κάθε φορά που ανανεώνετε τη σελίδα, το Instagram θα επανέρχεται στο προεπιλεγμένο φωτεινό θέμα. Για να το ανοίγετε πάντα στο μαύρο θέμα, μπορείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτη στον παραπάνω σύνδεσμο στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Μέθοδος 2- Χρήση σημαίας Chrome

Το Google Chrome και άλλα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium, όπως το Edge, σάς επιτρέπουν να επιβάλετε τη σκοτεινή λειτουργία για περιεχόμενο ιστού χρησιμοποιώντας πειραματικές σημαίες. Όταν είναι ενεργοποιημένο, το Instagram Web και όλοι οι άλλοι ιστότοποι θα ανοίγουν σε σκοτεινή λειτουργία από προεπιλογή.

1. Ανοίξτε το Google Chrome στον υπολογιστή σας.

2. Πληκτρολογήστε και εισάγετε chrome://flags στη γραμμή διευθύνσεων. Οι χρήστες Edge πρέπει να πληκτρολογήσουν edge://flags.

3. Στη σελίδα σημαίες, αναζητήστε τη λέξη „σκοτεινή“.

4. Πατήστε το αναπτυσσόμενο μενού για τη σημαία που ονομάστηκε Αυτόματη σκοτεινή λειτουργία για Περιεχόμενα Ιστού.

5. Αλλάξτε το σε Ενεργοποιήθηκε.

6. Τώρα, επανεκκινήστε το Chrome και ανοίξτε το Instagram.com. Θα πρέπει να ανοίξει σε σκοτεινή λειτουργία.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε περαιτέρω το Instagram ως μια προοδευτική εφαρμογή Ιστού στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό.

Μέθοδος 3 – Επέκταση Dark Mode για το Instagram

Υπάρχει επίσης μια αποκλειστική επέκταση Chrome για την ενεργοποίηση σκούρων θεμάτων στον ιστό του Instagram. Η επέκταση θα λειτουργούσε σε Google Chrome, Microsoft Edge, Brave Browser και σε όλα τα άλλα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium.

1. Ανοίξτε Νυχτερινή λειτουργία για το Instagram σελίδα επέκτασης στο Chrome Web Store.

2. Κάντε κλικ στο Προσθήκη στο Chrome.

Instagram Dark Mode Extension Chrome3. Πατήστε Προσθήκη ξανά όταν σας ζητηθεί.

4. Τώρα, ανοίξτε το Instagram.com.

5. Μόλις φορτωθεί ο ιστότοπος, κάντε κλικ στο εικονίδιο επέκτασης στην επάνω δεξιά γωνία.

Instagram Dark Mode σε υπολογιστή

Αν πατήσετε το εικονίδιο της επέκτασης, το Instagram θα αλλάξει αμέσως στο σκοτεινό θέμα στον υπολογιστή σας. Η σκοτεινή λειτουργία θα παραμείνει ακόμα και όταν φορτώνετε ξανά τον ιστότοπο ή όταν κλείνετε και ανοίγετε ξανά το Chrome. Μπορείτε να επιστρέψετε στο φωτεινό θέμα ανά πάσα στιγμή πατώντας το εικονίδιο επέκτασης.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία Instagram σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, θα πρέπει να επιτρέψετε την επέκταση για τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στη σελίδα ρυθμίσεων επέκτασης.

Τυλίγοντας

Αυτές ήταν διαφορετικές μέθοδοι με τις οποίες μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Instagram σε υπολογιστή, τηλέφωνο Android και iPhone ή iPad. Ελπίζω ότι αυτό θα σας βοηθήσει να απολαύσετε την περιήγηση στο Instagram χωρίς να επιβαρύνετε τα μάτια σας. Παρεμπιπτόντως, εάν χρησιμοποιείτε iPad, ακολουθούν διάφοροι τρόποι για να μειώσετε την καταπόνηση των ματιών από την οθόνη του iPad.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης:

Μπορείτε επίσης να μας ακολουθήσετε για στιγμιαία τεχνολογικά νέα στο ειδήσεις Google ή για συμβουλές και κόλπα, κριτικές smartphone και gadget, εγγραφείτε Ομάδα Telegram GadgetsToUse ή για τα πιο πρόσφατα βίντεο κριτικών εγγραφείτε Κανάλι στο YouTube GadgetsToUse.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar