5 τρόποι για να ρυθμίσετε τον γονικό έλεγχο στο YouTube το 2022

9
5 τρόποι για να ρυθμίσετε τον γονικό έλεγχο στο YouTube το 2022

Το Διαδίκτυο, ειδικά το YouTube είναι γεμάτο με ποικιλία περιεχομένου από διαφορετικές πηγές. Για να προστατέψετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα από την προβολή αμφισβητήσιμου/ακατάλληλου περιεχομένου, πρέπει να ενεργοποιήσετε τον γονικό έλεγχο για αυτά. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε 5 τρόπους ρύθμισης γονικού ελέγχου στο YouTube. Μπορείτε επίσης να μάθετε να διακόπτετε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο YouTube.

Επίσης, Διαβάστε| 5 τρόποι για να διορθώσετε τον ήχο και βίντεο του YouTube εκτός συγχρονισμού στο Android

Τρόποι ρύθμισης γονικού ελέγχου στο YouTube το 2022

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης για να φιλτράρετε το περιεχόμενο του YouTube

Το YouTube σάς προσφέρει τη δυνατότητα να φιλτράρετε και να περιορίζετε περιεχόμενο για ενήλικες με τη βοήθεια της Λειτουργίας περιορισμένης πρόσβασης. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το ενεργοποιήσετε στο YouTube.

Ενεργοποίηση περιορισμένης λειτουργίας YouTube σε υπολογιστή

 • Ανοιξε YouTube στο πρόγραμμα περιήγησής σας και συνδεθείτε στον λογαριασμό στον οποίο θέλετε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα.
 • Κάνε κλικ στο Εικονίδιο προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου.

 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να εντοπίσετε Περιορισμένη λειτουργία και κάντε κλικ σε αυτό.

 • Ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Ενεργοποίηση περιορισμένης λειτουργίας.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης YouTube στο τηλέφωνό σας (Android/iOS)

 • Ανοίξτε την εφαρμογή YouTube στο τηλέφωνό σας.
 • Πατήστε στο Εικονίδιο προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης της εφαρμογής.
 • Ανοιξε Ρυθμίσεις και πατήστε πάνω Γενικός.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε Περιορισμένη λειτουργία και ενεργοποιήστε το.

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή YouTube Kids για να διασφαλίσετε την ασφάλεια των παιδιών

Το YouTube κυκλοφόρησε την εφαρμογή YouTube kids τόσο για συσκευές Android όσο και για iOS για να παρέχει ένα απλό και ασφαλέστερο περιβάλλον για τα παιδιά κατά τη χρήση της εφαρμογής. Χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή, τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους εκπομπές, να ακούσουν μουσική και ακόμη και να αρχίσουν να μαθαίνουν κοιτάζοντας διάφορα παιδικά έργα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διασφαλίσετε την ασφάλεια του παιδιού σας χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή. Ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή.

 • Η εφαρμογή YouTube kids είναι διαθέσιμη και στα δύο Πλατφόρμες Android και iOS. Εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο Android, μπορείτε να εγκαταστήσετε το YouTube παιδιά εφαρμογή μέσω του Google Play Store. Για συσκευές iOS, πρέπει να αναζητήσετε YouTube kids στο Appstore.

 • Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε στο Είμαι κουμπί γονέα για να ξεκινήσετε τη ρύθμιση της εφαρμογής για τα παιδιά σας.

 • Συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή ως γονέας και δημιουργήστε προφίλ για τα παιδιά σας.

 • Αφού δημιουργήσετε ξεχωριστά προφίλ για τα παιδιά σας, μπορείτε να αποκτήσετε απευθείας πρόσβαση σε κάθε προφίλ πατώντας σε αυτό.

Δημιουργήστε έναν εποπτευόμενο Λογαριασμό Google για να παρακολουθήσετε το YouTube

Η Google προσφέρει τη δυνατότητα του Family Link που βοηθά τους γονείς να παραμένουν ενήμεροι καθώς το παιδί ή ο έφηβός τους εξερευνά στη συσκευή τους Android. Οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα για να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό οικογενειακού συνδέσμου και να δημιουργήσουν προφίλ για τα παιδιά τους. Μπορείτε επίσης να διασφαλίσετε την ασφάλεια των αγαπημένων σας προσώπων ανατρέχοντας στο Κέντρο ασφάλειας της Google.

Μόλις το Εγγραφείτε έχει ολοκληρωθεί, τα παιδιά μπορούν να συνδεθούν στους αντίστοιχους λογαριασμούς τους για να εξερευνήσουν το Διαδίκτυο και το YouTube. Οι γονείς μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το Εφαρμογή Family Link να παρακολουθούν τον χρόνο οθόνης του παιδιού τους και το περιεχόμενο που παρακολουθεί. Ακολουθήστε αυτό ολοκληρωμένος οδηγός από την Google για τη ρύθμιση του Family Link ώστε τα παιδιά σας να διασφαλίζουν την ασφάλειά τους από ακατάλληλο περιεχόμενο.

Εγκαταστήστε την επέκταση Google Chrome για να φιλτράρετε το περιεχόμενο YouTube

Το Google Chrome προσφέρει επίσης διαφορετικές επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που βοηθούν στο φιλτράρισμα του περιεχομένου στον ιστότοπο του Youtube. Μια τέτοια επέκταση είναι η Ασφαλής διεπαφή χρήστη YouTube για παιδιά, η οποία αποκρύπτει ορισμένες ενότητες στον ιστότοπο του YouTube, όπως προτάσεις και σχετικό περιεχόμενο, για να αποφευχθεί η ορατότητα αμφισβητήσιμου περιεχομένου. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενεργοποιήσετε τους γονικούς ελέγχους χρησιμοποιώντας αυτήν την επέκταση στο YouTube.

 • Ανοιξε το Chrome web store και αναζητήστε το Ασφαλέστερη διεπαφή χρήστη YouTube για την επέκταση για παιδιά για να το εγκαταστήσετε.
 • Κάνε κλικ στο Προσθήκη στο Chrome κουμπί για να εγκαταστήσετε την επέκταση στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome.

 • Τώρα ανοίξτε το YouTube σε μια νέα καρτέλα στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.
 • Θα παρατηρήσετε ότι το η σελίδα έχει περικοπεί για εμφάνιση μόνο των βασικών δυνατοτήτων και όλες οι άλλες επιπλέον λειτουργίες που μπορεί να οδηγήσουν σε ακατάλληλο περιεχόμενο έχουν κρυφτεί.

Μπόνους: Ενεργοποιήστε την Ασφαλή Αναζήτηση για τον Λογαριασμό Google

Εάν έχετε μάθει με επιτυχία να ενεργοποιείτε τους γονικούς ελέγχους στο YouTube, τότε είναι καιρός να ρίξετε μια ματιά στη λειτουργία Ασφαλούς Αναζήτησης που παρέχεται από την Google. Αυτή η λειτουργία θα σας βοηθήσει να αποκρύψετε ακατάλληλο περιεχόμενο στην Αναζήτηση Google. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το ενεργοποιήσετε στον λογαριασμό Google του παιδιού σας.

 • Ανοιξε Google Chrome στο πρόγραμμα περιήγησής σας και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google.
 • Σε μια νέα καρτέλα, ανοίξτε το Ρυθμίσεις Ασφαλούς Αναζήτησης Google.
 • Ανάβω η εναλλαγή για το φίλτρο ρητών αποτελεσμάτων.

Τυλίγοντας

Αυτό είναι ένα περιτύλιγμα για τους 5 τρόπους ρύθμισης γονικού ελέγχου στο YouTube. Εάν αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να προστατεύσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα από την προβολή ακατάλληλου περιεχομένου στο YouTube, πατήστε το κουμπί Μου αρέσει και μοιραστείτε αυτόν τον χρήσιμο οδηγό με τους φίλους σας. Όπως πάντα, μείνετε συντονισμένοι για πιο ενημερωτικές οδηγίες.

Μπορείτε επίσης να μας ακολουθήσετε για στιγμιαία τεχνολογικά νέα στο ειδήσεις Google ή για συμβουλές και κόλπα, κριτικές smartphone και gadget, εγγραφείτε Ομάδα Telegram GadgetsToUse, ή για τα πιο πρόσφατα βίντεο κριτικών εγγραφείτε Κανάλι στο YouTube GadgetsToUse.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar