4 τρόποι για να περιορίσετε τη φόρτιση MacBook στο 80% για την υγεία της μπαταρίας

11
4 τρόποι για να περιορίσετε τη φόρτιση MacBook στο 80% για την υγεία της μπαταρίας

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να διατηρούν το MacBook τους συνδεδεμένο συνεχώς. Ωστόσο, κάτι τέτοιο επηρεάζει αρνητικά τη μακροζωία της μπαταρίας. Αν και είναι φυσικό η μπαταρία του MacBook να φθείρεται, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της περιορίζοντας το ποσοστό φόρτισης στο macOS. Σε αυτό το άρθρο, ας δούμε διάφορες μεθόδους για τον περιορισμό ή τη διακοπή της φόρτισης του MacBook στο 80 τοις εκατό ή σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο.

Σχετικά | 9 λόγοι για να αγοράσετε νέο MacBook 2021 Pro

Σταματήστε ή περιορίστε τη φόρτιση MacBook στο 80 τοις εκατό

Περιορίστε τη φόρτιση MacBook στο 80 τοις εκατό

Όπως κάθε άλλος φορητός υπολογιστής, τα MacBook διαθέτουν μπαταρίες ιόντων λιθίου που υποβαθμίζονται χημικά με την πάροδο του χρόνου. Το 20-80 τοις εκατό είναι το ιδανικό εύρος για αυτές τις μπαταρίες. Και ως εκ τούτου, θα πρέπει να αποφύγετε να το αφήσετε να φορτίσει πάνω από 80 τοις εκατό ή να αποφορτιστεί σε λιγότερο από 20 τοις εκατό.

Η φόρτιση της μπαταρίας στη μέγιστη χωρητικότητά της προκαλεί χημική φθορά λόγω υψηλής τάσης και θερμοκρασίας. Άλλοι παράγοντες όπως οι κύκλοι της μπαταρίας, επίσης, καθορίζουν την υποβάθμιση της μπαταρίας.

Γιατί να περιορίσετε τη φόρτιση της μπαταρίας στο MacBook;

Όπως αναφέρθηκε, η φόρτιση ή η αποφόρτιση στα άκρα καταπονεί και υποβαθμίζει την μπαταρία ιόντων λιθίου. Ως εκ τούτου, η ώθησή του να φορτίσει από τα 80 στα 100 θα προκαλέσει ταχύτερη γήρανση. Θα μειώσει την ικανότητα συγκράτησης της φόρτισης και μπορεί ακόμη και να διογκωθεί μακροπρόθεσμα.

Επομένως, εάν προτιμάτε να διατηρείτε το MacBook συνεχώς συνδεδεμένο για ευκολία, θα ήταν καλύτερη επιλογή να περιορίσετε τη φόρτιση μεταξύ 65 και 80 τοις εκατό χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που δίνονται παρακάτω.

Μέθοδος 1- Περιορίστε τη φόρτιση MacBook χρησιμοποιώντας το AlDente

Το AlDente είναι μια δημοφιλής εφαρμογή που περιορίζει το μέγιστο επίπεδο φόρτισης σε Mac. Αυτές οι εφαρμογές τρίτων μπορούν να το κάνουν τροποποιώντας την παράμετρο „Battery Charge Level Max“ (BCLM) στο SMC. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AlDente σε Mac:

1. Λήψη AlDente χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Περιορίστε τη φόρτιση Macbook στα 80

2. Ανοίξτε το αρχείο dmg και σύρετέ το μέσα Εφαρμογές.

Περιορίστε τη φόρτιση Macbook στα 80

3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής στις Εφαρμογές. Μπορείτε επίσης να το ανοίξετε από το Launchpad.

4. Πατήστε Ανοιξε όταν το „Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να το ανοίξετε;“ εμφανίζεται προειδοποίηση.

5. Η εφαρμογή θα σας ζητήσει τώρα να εγκαταστήσετε ένα εργαλείο Βοήθειας για τον έλεγχο της συμπεριφοράς φόρτισης του MacBook.

Περιορίστε τη φόρτιση Macbook στα 80

6. Κάντε κλικ Εντάξει. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας στο MacBook και πατήστε Εγκαταστήστε το Helper.

7. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Επιλογές συστήματος > Μπαταρία > Μπαταρία στο Mac σας.

8. Εδώ, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου για Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας και κάντε κλικ Σβήνω.

7. Το AlDente θα εμφανιστεί τώρα στη γραμμή μενού στο επάνω μέρος. Ορίστε το ποσοστό θέλετε να περιορίσετε τη χρέωση σας στο.

Περιορίστε τη φόρτιση MacBook χρησιμοποιώντας το AlDente

Εδώ, το έχουμε ρυθμίσει ώστε να σταματήσει η αυτόματη φόρτιση του MacBook στο 80 τοις εκατό. Μόλις φτάσει στο καθορισμένο ποσοστό, το MacBook θα πει „Battery is Not Charging“ και θα παραμείνει σε αυτό το συγκεκριμένο επίπεδο.

Περιορίστε τη φόρτιση MacBook χρησιμοποιώντας το AlDente

Μπορείτε να εξερευνήσετε άλλες επιλογές σε tweak στις ρυθμίσεις AlDente. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά απαιτούν την έκδοση Pro. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το AlDente ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Power στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Κατεβάστε το AlDente

Μέθοδος 2- Χρήση BatteryStatusShow

Το BatteryStatusShow είναι μια παρόμοια εφαρμογή περιορισμού φόρτισης. Ωστόσο, διατίθεται σε φορητή έκδοση, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να το εγκαταστήσετε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε την εφαρμογή που κατεβάσατε, να κάνετε τις αλλαγές και είστε έτοιμοι.

1. Λήψη BatteryStatus Show χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

2. Κάντε κλικ στην εφαρμογή BatteryStatusShow.app που κατεβάσατε για να ανοίξετε την εφαρμογή.

3. Μόλις ανοίξει η εφαρμογή, κάντε κλικ στο Αλλαγή δίπλα στο επίπεδο φόρτισης.

Σταματήστε τη φόρτιση MacBook στα 80 χρησιμοποιώντας το BatteryStatusShow

4. Σύρετε το ρυθμιστικό στο 80% ή σε οποιοδήποτε επίπεδο θέλετε να σταματήσει η φόρτιση του MacBook σας.

Σταματήστε τη φόρτιση MacBook στα 80 χρησιμοποιώντας το BatteryStatusShow

5. Τώρα, κάντε κλικ στο γκρι Εντάξει κουμπί.

6. Στη συνέχεια, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας και πατήστε Εντάξει.

Σταματήστε τη φόρτιση MacBook στα 80 χρησιμοποιώντας το BatteryStatusShow

Λήψη BatteryStatusShow

Μέθοδος 3- Χρήση περιοριστή φόρτισης για MacBook

Όπως το AlDente, το Charge Limiter είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που εμποδίζει το MacBook να φορτίζει πάνω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο αυτόματα. Για να το χρησιμοποιήσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Λήψη Όριο φορτίου στο MacBook σας μέσω του συνδέσμου που δίνεται παρακάτω.

2. Όταν ανοίγετε την εφαρμογή για πρώτη φορά, το GateKeeper θα σας σταματήσει επειδή η εφαρμογή δεν είναι υπογεγραμμένη με κωδικό. Για να παρακάμψετε αυτήν την προειδοποίηση, κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή και επιλέξτε Ανοιξε.

3. Μόλις ανοίξει, εισαγάγετε το όριο χρέωσης. Για να περιορίσετε τη φόρτιση στο 80 τοις εκατό, εισαγάγετε 80. Κάντε κλικ ΕΝΤΑΞΕΙ.

Περιοριστής φόρτισης για MacBook

4. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Mac και κάντε κλικ στο Εντάξει.

Ο περιοριστής φόρτισης θα περιορίσει τώρα το μέγιστο επίπεδο φόρτισης του MacBook σας. Εάν η μπαταρία σας βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε υψηλότερο επίπεδο από το καθορισμένο επίπεδο, αποσυνδέστε την από το φορτιστή. Μόλις κατέβει κάτω από το καθορισμένο επίπεδο, συνδέστε το ξανά.

Περιοριστής φόρτισης για MacBook

Κατεβάστε το Charge Limiter

Μέθοδος 4- Βελτιστοποίηση φόρτισης μπαταρίας σε MacBook

Με το macOS 10.15 Catalina, η Apple εισήγαγε μια επιλογή Battery Health Management σε φορητούς υπολογιστές Mac με Thunderbolt 3. Όταν ήταν ενεργοποιημένος, θα μείωνε τη φόρτιση για να μειώσει την πρόωρη φθορά της μπαταρίας.

Αργότερα, στο macOS 11 Big Sur, η Apple πρόσθεσε το „Optimized Battery Charging“, το οποίο μαθαίνει την καθημερινή σας ρουτίνα φόρτισης και προσπαθεί να διατηρήσει την μπαταρία στο 80 τοις εκατό καθυστερώντας τη φόρτιση. Η ίδια δυνατότητα έχει μεταφερθεί στο macOS 12 Monterey.

Για να ενεργοποιήσετε τη βελτιστοποιημένη φόρτιση της μπαταρίας σε MacBook:

1. Κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple επάνω αριστερά. Επιλέγω Επιλογές συστήματος.

Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας σε MacBook

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Μπαταρία και επιλέξτε Μπαταρία από την πλαϊνή μπάρα.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο για Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας.

Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας σε MacBook

Ωστόσο, το χαρακτηριστικό μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές. Δεδομένου ότι μαθαίνει με βάση τον τρόπο φόρτισης του MacBook, μπορεί να μην περιορίζει πάντα τη φόρτιση στο 80 τοις εκατό, κάτι που σας κάνει να σκεφτείτε Η βελτιστοποιημένη φόρτιση της μπαταρίας δεν λειτουργεί στο MacBook σας.

Θα ήταν υπέροχο εάν η Apple επέτρεπε στους χρήστες να ορίζουν το μέγιστο επίπεδο φόρτισης με μη αυτόματο τρόπο. Εν πάση περιπτώσει, μπορείτε πάντα να το κάνετε μέσω των εφαρμογών τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.

Το macOS δεν μπορεί να επαληθεύσει αυτές τις εφαρμογές;

Κατά την προσπάθεια εγκατάστασης ή χρήσης των παραπάνω εφαρμογών, το GateKeeper στο macOS μπορεί να σας εμφανίσει σφάλματα όπως „το macOS δεν μπορεί να επαληθεύσει ότι αυτή η εφαρμογή είναι απαλλαγμένη από κακόβουλο λογισμικό“ ή „δεν μπορεί να ανοίξει επειδή δεν μπορεί να επαληθευτεί ο προγραμματιστής“.

Για να απαλλαγείτε από αυτές τις προειδοποιήσεις, είτε ανοίξτε την εφαρμογή από το μενού με το δεξί κλικ είτε μεταβείτε στο Σύστημα Προτιμήσεις > Ασφάλεια & Απόρρητο > Γενικός και κάντε κλικ στο Ανοίξτε πάντως. Ακολουθούν τρόποι για να διορθώσετε ότι το macOS δεν μπορεί να επαληθεύσει ότι αυτή η εφαρμογή είναι απαλλαγμένη από κακόβουλο λογισμικό.

Μπόνους- Ελέγξτε την υγεία της μπαταρίας και τον αριθμό κύκλου στο MacBook

Σύμφωνα με την Apple, η μπαταρία του MacBook έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί έως και το 80 τοις εκατό της αρχικής χωρητικότητάς της σε 1.000 πλήρεις κύκλους φόρτισης. Μπορείτε να ελέγξετε την τρέχουσα κατάσταση της μπαταρίας του MacBook σας και τον αριθμό κύκλων μέσω της Αναφοράς συστήματος στο macOS.

Υγεία και κύκλος μπαταρίας MacBook

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο εικονίδιο της Apple στη γραμμή μενού και επιλέξτε Σχετικά με αυτό το Mac. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Αναφορά συστήματος. Επιλέγω Εξουσία και ελέγξτε το Υγεία μπαταρίας στήλη για να βρείτε την κατάσταση της μπαταρίας και πόσες φορές έχει φορτιστεί σε ολόκληρη τη χωρητικότητά της.

Υγεία μπαταρίας MacBook και αριθμός κύκλου

Έχουμε κάνει ένα λεπτομερές άρθρο σχετικά με τον έλεγχο της υγείας της μπαταρίας στο iPad όπου έχουμε εξηγήσει τι είναι ο αριθμός κύκλου μπαταρίας και γιατί είναι σημαντικό. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αναφερόμενες εφαρμογές τρίτων για να ελέγξετε την υγεία και τον αριθμό κύκλων της μπαταρίας του MacBook σας.

Τυλίγοντας

Αυτό αφορούσε το πώς μπορείτε να περιορίσετε τη φόρτιση του MacBook σας στο 80 τοις εκατό ή σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο για να παρατείνετε την υγεία της μπαταρίας του. Ελπίζω ο παραπάνω οδηγός να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το MacBook σας συνδεδεμένο χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για την υποβάθμιση ή τη φθορά της μπαταρίας. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες συμβουλές και κόλπα σχετικά με τα gadget που χρησιμοποιείτε.

Μπορείτε επίσης να μας ακολουθήσετε για στιγμιαία τεχνολογικά νέα στο ειδήσεις Google ή για συμβουλές και κόλπα, κριτικές smartphone και gadget, εγγραφείτε Ομάδα Telegram GadgetsToUse ή για τα πιο πρόσφατα βίντεο κριτικών εγγραφείτε Κανάλι στο YouTube GadgetsToUse.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar