Τι να κάνετε με τις σακούλες σιλικαζέλ

10
Τι να κάνετε με τις σακούλες σιλικαζέλ

Σίγουρα έχετε βρεθεί πολλές φορές με μικρά σακουλάκια που περιέχουν τζελ μέσα όταν ανοίγετε κουτί, τσάντα ή άλλο συσκευασμένο προϊόν. Σε αυτές τις ημερομηνίες σίγουρα θα βρείτε πολλά γύρω από το σπίτι σας. Αυτά τα φακελάκια είναι εκεί για να καταπολεμήσουν την υγρασία. Παρόλο που συνήθως υποδεικνύεται ότι πρέπει να απορριφθούν, μην το κάνετε, σήμερα θα μάθετε να τα ανακυκλώνετε και να τους δίνετε άλλες χρήσεις.

Πώς να αναγεννήσετε το silica gel.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύ αυτά τα φακελάκια σιλικαζέλ, αφού μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί για πολύ περισσότερο.

Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά το τζελ Απλώς πρέπει να ακολουθήσετε αυτό το απλό βήμα: Τοποθετήστε τις σακούλες πυριτίου σε ένα ταψί και ψήστε για μια ώρα σε θερμοκρασία 100 ° C.

Για να τα διατηρήσετε πρέπει να τα φυλάξετε σε καλά κλεισμένο δοχείο, ενώ δεν τα έχετε σε χρήση. Αυτό θα τα προστατέψει από την υγρασία και θα παρατείνει την ωφέλιμη ζωή τους.

Χρήσεις σακουλών Silica Gel.

Η λειτουργία του είναι να απομακρύνει την υγρασία. Με βάση λοιπόν αυτό μπορούμε να του δώσουμε διάφορες χρήσεις.

  • Κρατήστε τις φωτογραφίες: Βάλτε μερικά σακουλάκια σιλικαζέλ στα άλμπουμ φωτογραφιών σας ή όπου αλλού τα κρατάτε. Θα τα εμποδίσουν να κολλήσουν και να φθαρούν.
  • Παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ξυραφιών: Αυτό που τα κάνει να χαλάνε πιο γρήγορα είναι η σκουριά που δημιουργείται από την υγρασία. Εάν αποθηκεύσετε τα ξυραφάκια σας σε ένα δοχείο με δύο πακέτα gel, θα διατηρηθούν στη βέλτιστη κατάσταση για περισσότερο.
  • Αφαιρέστε την υγρασία από το κινητό σας: Αν για οποιοδήποτε λόγο βράχηκε το κινητό σας, μην το πετάξετε. Πριν προσπαθήσετε να το στεγνώσετε, αφαιρέστε την μπαταρία και αφήστε τη μια νύχτα σε ένα κουτί με φακελάκια πυριτίου.
  • Διατηρεί το ασήμι σαν καινούργιο: Τα ασημένια κοσμήματα όταν δεν φοριούνται γίνονται άσχημα. Αν θέλετε να το διατηρήσετε σαν καινούργιο, βάλτε ένα φάκελο από πυρίτιο στη κοσμηματοθήκη και εκπλαγείτε.
  • Αφαιρεί την υγρασία από τα ντουλάπια: Για να αποφύγετε αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά από τα ρούχα όταν βρίσκεστε σε μια υγρή ντουλάπα. Τοποθετήστε σακούλες gel σε διάφορα σημεία του.
  • Στεγνώστε το μαγιό σας στο δρόμο για το σπίτι: Είτε το μαγιό σας είτε οποιοδήποτε άλλο ρούχο. Αν πρέπει να ταξιδέψεις μαζί της βρεγμένη. Βάλτε το σε μια πλαστική σακούλα με πολλά φακελάκια πυριτίου και θα δείτε πώς απορροφά την υγρασία.
  • Ξεφλουδίστε τα τζάμια του αυτοκινήτου: Το χειμώνα, η τοποθέτηση πολλών φακελίσκων πυριτίου μέσα στο αυτοκίνητο αποτρέπει το θάμπωμα των παραθύρων.
  • Προστασία εγγράφων και εγγράφων: Βάλτε στα αρχεία ή τα συρτάρια όπου φυλάτε τη σημαντική τεκμηρίωση, δύο σακουλάκια gel. Θα εμποδίσουν την υγρασία να καταστρέψει τα χαρτιά.
  • Αποφύγετε την εμφάνιση άσχημων οσμών στις σακούλες: Βάλτε ένα φάκελο με διοξείδιο του πυριτίου μέσα στην τσάντα σας και αποτρέψτε την υγρασία από το να παράγει άσχημη μυρωδιά.
  • Διατηρήστε τους σπόρους και τους βολβούς: Εάν αποθηκεύετε τους βολβούς και τους σπόρους τυλιγμένους σε εφημερίδα σε στεγνή κατάσταση. Αποθηκεύστε τα σε χαρτόκουτα με δυο σακουλάκια σιλικαζέλ.
Τι να κάνετε με τις σακούλες σιλικαζέλ
Φακελάκια σιλικαζέλ. Εικόνα: Jakkrit pimpru Shutterstock

Κρατήστε από εδώ και στο εξής τις σακούλες silica gel που θα βρείτε στις νέες συσκευασίες προϊόντων. Ξέρεις ήδη τις χρήσεις που μπορείς να του δώσεις και ξέρεις πώς να ξαναγεμίζεις τους φακέλους ώστε να έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar