Τι να κάνετε με τις παλιές πετσέτες

5
Τι να κάνετε με τις παλιές πετσέτες

Όση αγάπη κι αν έχετε για τις αγαπημένες σας πετσέτες, δεν θα κρατήσουν για πάντα. Οι πετσέτες δεν φτιάχνονται για να διαρκέσουν για πάντα. Τι μπορούμε να κάνουμε με αυτά όταν δεν τα χρειαζόμαστε πια;

Η απάντηση είναι πιο απλή από το να τα πετάξεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των πετσετών δεν θα είναι εκεί για να πεταχτούν, στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει ακόμα πολύ καλό υλικό για αποθήκευση. Σε περιπτώσεις όπως αυτή, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανακυκλώσετε αυτό το υλικό και να το βάλετε να λειτουργήσει ξανά για εσάς. Με λίγη φαντασία, μπορείς να έχεις πολλές δυνατότητες.

Εδώ είναι μερικές από τις αγαπημένες μας ιδέες για την αλλαγή χρήσης παλιών πετσετών.

Χρήσεις παλιών πετσετών.

Χρησιμοποιήστε ξανά τις πετσέτες σας με μερικές από αυτές τις ιδέες.

Πανιά καθαρισμού.

Οι παλιές πετσέτες κάνουν υπέροχα πανιά καθαρισμού και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τα πάντα, από το αυτοκίνητό σας μέχρι τα έπιπλα βεράντας. Ακόμη και οι πετσέτες μπάνιου μπορούν να έχουν μια δεύτερη ζωή ως πανί και είναι ιδανικές για να τις τοποθετήσετε σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια που θέλετε να προστατέψετε από τη βρωμιά.

Πανιά κουζίνας.

Ακόμα κι αν οι πετσέτες σας έχουν γίνει τόσο λεπτές που δυσκολεύεστε να στεγνώσετε, μπορούν να έχουν μια νέα ζωή. Τα πανιά πιάτων δεν χρειάζεται να είναι τόσο χοντρά και αφράτα και είναι σχεδόν πάντα φτιαγμένα από λεπτότερο υλικό. Θα μπορούσατε να επαναχρησιμοποιήσετε τις πετσέτες χεριών σας, που ξεφτίζουν, ως πετσέτες κουζίνας; Ακόμα κι αν φαίνεται η ηλικία τους, μπορεί να εξακολουθούν να είναι απόλυτα ικανά να στεγνώνουν πιάτα ή να καθαρίζουν τον πάγκο. Μπορείτε επίσης να επαναχρησιμοποιήσετε τις πετσέτες μπάνιου με αυτόν τον τρόπο. Κόψτε τα και μπορείτε να φτιάξετε περισσότερα από ένα πανί πιάτων από μια πετσέτα μπάνιου κανονικού μεγέθους. Αν τα κόψετε, φροντίστε να στρίψετε τις άκρες για να μην ξεφτίσουν.

Επαναχρησιμοποιούμενες χαρτοπετσέτες.

Κουραστήκατε να αγοράζετε χαρτοπετσέτες ρολό μετά από ρολό; Εξοικονομήστε χρήματα και μειώστε το αποτύπωμά σας ανακυκλώνοντας τις παλιές σας υφασμάτινες πετσέτες για να δημιουργήσετε επαναχρησιμοποιήσιμες χαρτοπετσέτες. Δεν έχετε παρά να κόψετε τις πετσέτες σας στο μέγεθος του χαρτιού κουζίνας. Στρίψτε τις άκρες για να μην ξεφτίσουν. Κάντε μια στοίβα από αυτές τις πετσέτες και χρησιμοποιήστε τις για να αντικαταστήσετε τις χαρτοπετσέτες σας. Χρησιμοποιήστε τα για να τρίψετε πάγκους και ακόμη και να καθαρίσετε γυάλινες επιφάνειες. Μόλις λερωθεί, βάλτε το στο πλυντήριο και ξαναχρησιμοποιήστε το την επόμενη φορά.

Παιχνίδια σκύλου.

Μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε τις πετσέτες σας για να τις μετατρέψετε σε παιχνίδι για να μασούν οι σκύλοι. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Απλά πρέπει να κόψετε την πετσέτα σε λωρίδες περίπου δύο ιντσών. Στη συνέχεια, δέστε κόμπους σε όλη την πετσέτα με αυτές τις λωρίδες. Ο σκύλος σας θα περάσει πολύ καλά μασώντας το.

Διάφορα είδη για κατοικίδια.

Μιλώντας για κατοικίδια, χρησιμοποιήστε τις πετσέτες σας για να βάλετε κάποια επιπλέον επένδυση στο κρεβάτι του κατοικίδιου ζώου σας. Ίσως αν έχετε μια γάτα που επιμένει να κάθεται στον καναπέ σας και την αφήνει γεμάτη τρίχες, θα μπορούσατε να βάλετε αυτή την παλιά πετσέτα για να την προστατέψετε. Ή μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να στεγνώσετε το σκυλί σας μετά το μπάνιο. Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις πετσέτες σας για να δώσετε στα κατοικίδια σας λίγη επιπλέον προσοχή και φροντίδα.

Δωρεές

Συνήθως δεν μπορείτε να δωρίσετε πολύ παλιές πετσέτες. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, ωστόσο, είναι να τα δωρίσετε σε οποιοδήποτε τοπικό καταφύγιο ζώων στην περιοχή σας. Μάθετε εάν το τοπικό σας καταφύγιο δέχεται δωρεές, πολλά κέντρα ζώων δέχονται παλιές πετσέτες, κουβέρτες και ακόμη και μπλουζάκια για να φτιάξουν κρεβάτια για τα ζώα που τους φροντίζουν. Εάν θέλετε να βοηθήσετε, αυτός μπορεί να είναι ένας τρόπος για να διασφαλίσετε ότι οι παλιές σας πετσέτες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν έναν χρήσιμο σκοπό.

Χαλάκι μπάνιου.

Αν σας αρέσουν οι χειροτεχνίες και τα έργα DIY, αυτό το έξυπνο χαλάκι μπάνιου μπορεί να είναι η λύση για να επαναχρησιμοποιήσετε τις παλιές σας πετσέτες. Για αυτό το χαλί, θα χρειαστεί να μαζέψετε δύο πετσέτες χεριών. Μπορεί να έχουν φθαρεί και τα χρώματα να έχουν ξεθωριάσει, αλλά ιδανικά δεν πρέπει να είναι γεμάτα τρύπες.

YouTube

Σαλιάρες για μωρά.

Οι πετσέτες σας μπορεί να μην είναι πλέον καλές για στέγνωμα, αλλά είναι απόλυτα ικανές να πιάνουν πιτσιλιές φαγητού.

YouTube

Είναι το τέλειο υλικό για βρεφικές σαλιάρες. Εάν υπάρχει ένα μικρό στην οικογένειά σας που του αρέσει να λερώνεται όταν τρώει, δοκιμάστε να επαναχρησιμοποιήσετε τις πετσέτες σας με αυτόν τον τρόπο. Απλώς κόψτε το σχήμα της σαλιάρας, στρίψτε τις άκρες για να μην ξεφτίσει και ράψτε μερικές θηλιές για να κρατήσετε τη σαλιάρα στη θέση της.

Μωρομάντηλα.

Μιλώντας για μωρά, εάν προσαρμόζεστε στη ζωή με ένα νέο μωρό, τότε καταλαβαίνετε πόσο ακριβά μπορεί να είναι τα βρεφικά είδη. Εξοικονομήστε χρήματα φτιάχνοντας σπιτικά μαντηλάκια από τις παλιές σας πετσέτες αντί να αγοράζετε συσκευασμένα μαντηλάκια. Απλά πρέπει να κόψετε τις πετσέτες σας σε μικρά τετράγωνα ή ορθογώνια στο ίδιο μέγεθος με το αγαπημένο σας πανί. Στη συνέχεια, όταν αλλάζετε το μωρό, μουλιάστε την πετσέτα σε ζεστό νερό, στύψτε την ώστε να είναι υγρή αλλά να μην στάζει και σκουπίστε την. Με αυτά τα μαντηλάκια DIY, μπορείτε εύκολα να τα καθαρίσετε, να τα πλύνετε και να τα επαναχρησιμοποιήσετε δεκάδες φορές πριν χρειαστεί να τα πετάξετε.

Παντούφλες.

Μερικές πετσέτες παντόφλες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μετά το ντους.

YouTube

Επιγονατίδες.

Δουλεύεις πολύ στον κήπο ή στο περιβόλι; Κάνεις πολλές εργασίες που απαιτούν να γονατίσεις; Εάν βρίσκεστε συχνά με πόνο στα γόνατα μετά την εργασία στο πάτωμα, μπορεί να θέλετε να επαναχρησιμοποιήσετε τις παλιές σας πετσέτες ως επιγονατίδες. Για να τα φτιάξετε, κόψτε τετράγωνα από την πετσέτα σας αρκετά μεγάλα ώστε να καλύπτουν τα γόνατά σας. Εφαρμόστε ισχυρό ελαστικό στην πλάτη και έχετε ένα συμπαγές ζευγάρι επιγονατίδες για να σας κρατούν άνετα ενώ εργάζεστε στα γόνατά σας.

Μονωτικό για πόρτες.

Όταν τα ρεύματα περνούν μέσα από τις ρωγμές κάτω από τις πόρτες του σπιτιού σας, είναι πιο δύσκολο να το κρατήσετε ζεστό ή κρύο. Αυξάνεται ο λογαριασμός του ρεύματος. Ευτυχώς, μια παλιά πετσέτα είναι το τέλειο εργαλείο για να μπλοκάρει αυτά τα ρεύματα. Απλώς πάρτε μια παλιά πετσέτα μπάνιου, τυλίξτε την σε ένα μακρύ λουκάνικο και κολλήστε τη στη βάση της πόρτας από την οποία μπαίνει το βύθισμα για ένα πιο ζεστό σπίτι όλο τον χειμώνα ή πιο δροσερό καλοκαίρι.

Υλικό συσκευασίας.

Εάν μετακινείστε συχνά ή εάν υπάρχει μια μεγάλη κίνηση στον ορίζοντα σας, ίσως αξίζει να αποθηκεύσετε αυτές τις παλιές πετσέτες για να τις χρησιμοποιήσετε ως υλικό συσκευασίας. Απλώς αποθηκεύστε τα σε ένα ράφι ή σε ένα συρτάρι και όταν έρθει η ώρα να τα συσκευάσετε, χρησιμοποιήστε τα για να μειώσετε τα κενά μεταξύ των γυάλινων πιάτων, των φλιτζανιών και των αξεσουάρ. Και την καλύτερη? Ανεξάρτητα από το πόσο λεπτές είναι οι πετσέτες, μπορούν να εκτελέσουν αυτή τη λειτουργία τέλεια. Μόλις μετακομίσετε, ανακυκλώστε τις πετσέτες σας χρησιμοποιώντας τις για ένα από αυτά τα άλλα έργα ή αφήστε τις ξανά για την επόμενη μετακόμιση.

Ποδιές για παιδιά.

Όταν πρόκειται να κάνουμε ένα χάος, τα παιδιά είναι συχνά τα καλύτερα. Είτε πρόκειται για ζωγραφική είτε για άλλες χειροτεχνίες, οι συνέπειες αυτών των διασκεδαστικών έργων είναι συχνά λεκέδες στα ρούχα. Εάν τα παιδιά σας είναι ακατάστατα επαγγελματίες, εξοικονομήστε την ημέρα του πλυσίματος, εξοπλίζοντάς τα με τις δικές τους ποδιές και τουαλέτες.

Αντί να αγοράζετε ποδιές, είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξετε από τις παλιές σας πετσέτες. Απλώς πάρτε μια παλιά πετσέτα μπάνιου και, αν χρειάζεται, κόψτε την ώστε να ταιριάζει στο ύψος του παιδιού σας. Στη συνέχεια, κόψτε μια τρύπα για το κεφάλι του παιδιού σας και φτιάξτε μια απλή ποδιά. Για μια ελαφρώς πιο περίτεχνη ποδιά, σκεφτείτε τα δικά σας προσαρμοσμένα σχέδια.

Κουβέρτα εξωτερικού χώρου.

Κάθε οικογένεια χρειάζεται μια εφεδρική κουβέρτα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου της για πικνίκ, οδικές εκδρομές και εκδρομές στην παραλία. Αν δεν έχετε, μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα με μερικές φθαρμένες πετσέτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσες πετσέτες θέλετε. Οι πετσέτες μπάνιου είναι οι πλέον κατάλληλες για αυτήν την εργασία. Τοποθετήστε τα δίπλα-δίπλα, ανακατεύοντας και ταιριάζοντας τα μοτίβα όπως σας αρέσει, μέχρι να έχετε ένα σχέδιο που σας αρέσει. Ράψτε και στρίψτε τις άκρες.

Και εσείς, τι χρησιμοποιείτε τις παλιές σας πετσέτες;

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar