Τα λεωφορεία υδρογόνου FlixMobility θα γίνουν πραγματικότητα για τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων το 2024

8
Τα λεωφορεία υδρογόνου FlixMobility θα γίνουν πραγματικότητα για τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων το 2024

Η FlixMobility -η οποία λειτουργεί με την επωνυμία FlixBus- σκοπεύει να ξεκινήσει τα πρώτα δρομολόγια λεωφορείων που κινούνται με υδρογόνο το 2024 για να καλύπτουν υπεραστικές ενδοευρωπαϊκές διαδρομές. Όλα περιστρέφονται γύρω από το πράσινο υδρογόνο που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το 2024, τα πρώτα λεωφορεία με υδρογόνο θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα στην Ευρώπη.

Έργο HyFleet

Η FlixMobility, η εταιρεία εκμετάλλευσης λεωφορείων μεγάλων αποστάσεων, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο έργο HyFleet.

Το έργο, που βασίζεται στη συνεργασία μεταξύ της FlixMobility, της Freudenberg Fuel Cell e-Power Systems και της ZF Friedrichshafen AG, αφορά την ανάπτυξη ενός συστήματος κυψελών καυσίμου υψηλής απόδοσης για λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων.

Ο στόχος είναι να εγγυηθούν λύσεις κινητικότητας μηδενικών εκπομπών σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων στο μέλλον.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η λύση μπορεί να συμβάλει στην πράσινη επανάσταση στις μεταφορές που πάντα θέλαμε.

Με αυτό το έργο, συνεχίζουμε να επιδιώκουμε τον στόχο να προσφέρουμε σε όλο και περισσότερους ανθρώπους μια ταξιδιωτική λύση που συνδυάζει αποτελεσματικά τη βιωσιμότητα και την οικονομία.

André Schwämmlein, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της FlixMobility.

Η κοινοπραξία του έργου έλαβε επίσημα την UIA (μη δεσμευτική επιστολή προθέσεων) από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακής Υποδομής.

Το έργο λεωφορείων υδρογόνου εντάσσεται σε αυτά που έχει ήδη πραγματοποιήσει η FlixMobility στον τομέα της δοκιμής εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Τον Ιούλιο του 2021, το πρώτο FlixBus με βιοαέριο τέθηκε σε κυκλοφορία σε συνεργασία με την Iveco και τη Scania και με την OrangeGas και την Gasum.

Τα λεωφορεία υδρογόνου προηγούνται των ηλεκτρικών.

Μια εκδήλωση που προηγήθηκε από την έναρξη, το 2018, των πρώτων 100% ηλεκτρικών λεωφορείων μεγάλων αποστάσεων στη Γαλλία και τη Γερμανία και την εγκατάσταση, το 2020, ηλιακών συλλεκτών στη γραμμή Λονδίνο-Dortmund.

Όσοι ταξιδεύουν με λεωφορεία FlixBus έχουν την ευκαιρία να αντισταθμίσουν τις εκπομπές CO2 του ταξιδιού τους. Με αυτό το έργο, το FlixMobility θέλει να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο της ολοένα και πιο βιώσιμης κινητικότητας.

Η περιβαλλοντική σύγκριση μεταξύ αυτοκινήτων και λεωφορείων είναι ενδιαφέρουσα. Υπολογίζεται ότι όποιος σε μια υποθετική διαδρομή 400 χλμ. επιλέξει αυτή την τελευταία επιλογή αντί για την πρώτη, θα μειώσει τις εκπομπές του κατά 6,6 κιλά CO2. Αυτός είναι ένας θεωρητικός υπολογισμός, βέβαια, που βασίζεται στο γεγονός ότι οι εκπομπές από τα λεωφορεία κατανέμονται σε όσους επιβάτες κατανέμονται εκείνες από αυτοκίνητα σε 2-3 άτομα.

Το έργο HyFleet στοχεύει στην πλήρη εξάλειψη των επιπτώσεων των λεωφορείων μεγάλων αποστάσεων. Και ένας δρόμος προς τα εμπρός είναι το πράσινο υδρογόνο.

Επιπλέον, το υδρογόνο εγγυάται ένα επαρκές επίπεδο αυτονομίας σε μεγάλες αποστάσεις και απαιτεί χρόνους ανεφοδιασμού παρόμοιους με αυτούς της βενζίνης και του ντίζελ. Αυτά είναι δύο στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της αντικατάστασης των λεωφορείων ντίζελ από λεωφορεία υδρογόνου στο μέλλον στον στόλο του FlixBus.

Η πρώτη φάση του έργου HyFleet αποτελείται από την ανάπτυξη από τον Freudenberg ενός συστήματος κυψελών καυσίμου κατάλληλου για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων που θα δοκιμαστεί απευθείας σε δοκιμαστικό μοντέλο.

Για να εξασφαλίσει μηδενικό αντίκτυπο για τον στόλο λεωφορείων του, η FlixMobility σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μόνο πράσινο υδρογόνο που παράγεται με βιώσιμο τρόπο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό το όραμα θα καθοδηγήσει την επιλογή των εταίρων με τους οποίους θα συνεργαστεί η εταιρεία, τόσο σε επίπεδο υποδομής όσο και σε επίπεδο ανεφοδιασμού.

Μέσω cordis.europa.eu

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar