Πώς να φτιάξετε ένα υπόγειο θερμοκήπιο για να αναπτύσσεται όλο το χρόνο

11
Πώς να φτιάξετε ένα υπόγειο θερμοκήπιο για να αναπτύσσεται όλο το χρόνο
Πώς να φτιάξετε ένα υπόγειο θερμοκήπιο

ο Τα υπόγεια θερμοκήπια είναι μια αποτελεσματική και οικονομική εναλλακτική ώστε να μπορείτε να καλλιεργείτε φαγητό όλο το χρόνο.

Το υπόγειο θερμοκήπιο είναι μια ορθογώνια τρύπα στο έδαφος με μέσο βάθος 3 μέτρα, καλυμμένη με πλαστικό. Είναι κατασκευασμένο για να διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία, περίπου 16 ºC.

Για να το πετύχετε αυτό, πρέπει να επιλέξετε ένα μέρος που να έχει ήλιο καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους, εκτός από το ότι έχει βάθος τουλάχιστον ένα μέτρο. Με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιείται η ενέργεια του ήλιου και η προστατευτική ικανότητα της γης.

Για την κατασκευή του πρέπει να ληφθούν υπόψη σημαντικές προδιαγραφές. Για παράδειγμα, οι πόρτες πρέπει να είναι κεκλιμένες και προσανατολισμένες έτσι ώστε η οροφή να παραμένει χωρίς να καταρρέει.

Σε σχέση με την κλίση, συνιστάται να διατηρείτε 39º, από βορρά προς νότο. Αργότερα, γίνονται μικρές τρύπες, μερικές από αυτές θα χρησιμοποιηθούν για μεταγενέστερη αποστράγγιση.

Τελευταία, η κατασκευή πρέπει να είναι ισχυρή για να αντέχει τη βροχή και το χιόνι.

Η κατασκευή των τοίχων μπορεί να γίνει με το ίδιο χώμα που αποκτάμε κατά την εκσκαφή του λάκκου.

Ο βόρειος τοίχος πρέπει να είναι ψηλότερος από τον νότιο τοίχο. είναι ένα μέτρο που πρέπει να λαμβάνεται από τις εποχές. Για παράδειγμα, το χειμώνα απαιτείται όσο το δυνατόν περισσότερη θερμότητα από τον ήλιο, ενώ το καλοκαίρι θα αντανακλάται το φως του ήλιου. Στη συνέχεια καλύπτεται με πλαστικό, προκειμένου να αποφευχθεί η διαρροή νερού και να αποφευχθούν οι απώλειες θερμότητας.

YouTube

Η οροφή που σφραγίζει την τρύπα πρέπει επίσης να καλύπτεται από δύο στρώματα πλαστικού, ένα πάνω και ένα κάτω από την οροφή.

Όταν οι ακτίνες του ήλιου διαπερνούν, α ζεστό περιβάλλον, ευνοϊκό για την ανάπτυξη των φυτών. Οι υπόγειοι τοίχοι βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας και της θερμότητας.

Το πλάτος και το μήκος της ορθογώνιας οπής μπορεί να ποικίλει. το σημαντικό είναι να υπάρχει αρκετός χώρος για κάθε καλλιέργεια.

Πλεονεκτήματα των υπόγειων θερμοκηπίων.

  • Η θερμοκρασία παραμένει σταθερή και υψηλή κατά τους χειμώνες.
  • Τα καλοκαίρια η θερμοκρασία παραμένει δροσερή και η υγρασία πολύ μεγαλύτερη.
  • Μπορείτε να μεγαλώσετε όλο το χρόνο.
  • Το κόστος κατασκευής είναι χαμηλό και η παραγωγή υψηλή.
YouTube

Αν σας ενδιέφερε αυτό το είδος θερμοκηπίου, ακολουθούν οι πλήρεις οδηγίες: fao.org

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar