Πώς να φτιάξετε ένα αιώνιο terrarium βήμα προς βήμα

9
Πώς να φτιάξετε ένα αιώνιο terrarium βήμα προς βήμα
Εικόνα: Shutterstock.

Είναι ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό για το σπίτι σας. Είναι επίσης πολύ χρήσιμο να κάνετε ένα πρωτότυπο δώρο. Μπορείτε να μάθετε πώς να το φτιάξετε ακολουθώντας μερικές απλές οδηγίες.

Ένα terrarium είναι ένα συλλογή από μικρά διακοσμητικά φυτά που αναπτύσσονται σε κλειστό περιβάλλον. Το δοχείο πρέπει να είναι διαφανές και να έχει μεγάλο άνοιγμα για να επιτρέπει την πρόσβαση σε φυτά εσωτερικού χώρου.

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

 • Γυάλινο βάζο, επαναχρησιμοποιήστε ένα, σίγουρα έχετε πολλά στο χέρι.
 • Σελοτέιπ.
 • Μικρά βράχια.
 • Ενεργός άνθρακας.
 • Γη.
 • Πέτρες μεσαίου μεγέθους για γαρνίρισμα.
 • Σπορόφυτα Θα πρέπει να επιλέξετε φυτά που είναι αρκετά μικρά για το γυάλινο δοχείο. Αν μεγαλώσει πολύ, θα κάνει το terrarium να φαίνεται στενό. Η χρήση των: Tillandsia stricta, Pilea involuta, Cyathus bivittatus, Fittonia verschaffeltii var. Αργυρονεύρα και ανάμεικτα παχύφυτα.

Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να ληφθούν εύκολα, χρησιμοποιήστε ό,τι μπορείτε να ανακυκλώσετε.

Πώς να φτιάξετε ένα terrarium;

Η διαδικασία που περιγράφεται είναι χρήσιμη για ένα οριζόντιο ή κάθετο terrarium.

 1. Πλένετε την κατσαρόλα και τις πέτρες για να αποφύγετε ανάπτυξη μυκήτων.
 2. Μόλις στεγνώσει, κολλήστε με ταινία το στόμιο του σκάφους για να αποφύγετε τη διαφυγή βρωμιάς. Εάν αποφασίσετε να του δώσετε κατακόρυφο προσανατολισμό, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.
 3. Τοποθετήστε ένα λεπτό στρώμα ενεργού άνθρακα. Θα κρατήσει το νερό φρέσκο ​​και θα πολεμήσει οποιαδήποτε βακτηριακή ανάπτυξη στο terrarium σας.
 4. Στον πάτο της γλάστρας τοποθετούνται μικρές πέτρες, οι οποίες θα χρησιμεύσουν ως αποστράγγιση.
 5. Τοποθετήστε ένα πρώτο στρώμα χώματος, προσπαθώντας να καλύψει ολόκληρο το terrarium.
 6. Βάλτε τα σπορόφυτα στη διάταξη που θεωρούμε πιο κατάλληλη. Συνιστάται η χρήση όσων χρειάζονται υψηλό βαθμό υγρασίας.
 7. Μόλις τοποθετηθούν τα φυτά, οι ρίζες τους καλύπτονται με χώμα. Μπορείτε να αξιολογήσετε αν τοποθετείτε βρύα (μην το πάρετε από το χωράφι), αφού είναι α βελτιωτικό του εδάφους και ομορφαίνει το terrarium. Μην παίρνετε βρύα από τη φύση.
 8. Η διακόσμηση μπορεί να ολοκληρωθεί τοποθετώντας πέτρες διαφορετικών μεγεθών.
 9. Ψεκάστε νερό με ένα μπουκάλι ψεκασμού δύο ή τρεις φορές, όχι περισσότερο. Αυτό θα επιτρέψει να θρέψει το φυτό, το οποίο θα το ανακυκλώσει μέσω της αναπνοής. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το βήμα, το terrarium μπορεί να κλείσει.
 10. Μπορείτε να τοποθετήσετε μια διακοσμητική φιγούρα για να αναδείξετε την ομορφιά του κομματιού DIY.
YouTube

Είναι σημαντικό να ελέγχετε τα επίπεδα υγρασίας. Τις πρώτες μέρες το φυτό εγκλιματίζεται, αλλά μετά από μια εβδομάδα θα πρέπει να αφαιρέσετε τα περιττά για να μην πεθάνει το φυτό. Μπορείτε να σκουπίσετε τα παράθυρα με ένα πανί για να το αφαιρέσετε. Εάν υπάρχει υπερβολική υγρασία, μπορεί επίσης να εμφανιστούν μύκητες.

Όταν έρθει το καλοκαίρι, αποφύγετε να το τοποθετήσετε σε περιοχή όπου έχει άμεσο ήλιο. Το γυαλί απορροφά τη θερμότητα, μπορεί να αυξήσει πολύ τη θερμοκρασία και να σκοτώσει τα φυτά.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar