Πώς να φτιάξετε έναν ξυλόφουρνο βήμα προς βήμα

5
Πώς να φτιάξετε έναν ξυλόφουρνο βήμα προς βήμα
Πώς να φτιάξετε έναν ξυλόφουρνο βήμα προς βήμα

Για το γούστο μου δεν υπάρχει ψωμί που να συγκρίνεται με ένα ζεστό ψωμί φρέσκο ​​από το δικό σας φούρνο φτιαγμένο με τα χέρια σας. Σήμερα μπορείτε να δείτε τη διαδικασία κατασκευής ενός πήλινου φούρνου, για να μαγειρέψετε με πλούσια φυσική γεύση.

Οδηγίες.

Για να φτιάξετε αυτόν τον σπιτικό φούρνο από την αρχή, θα έχετε μια σκληρή δουλειά, να στρώσετε τις πέτρες, να περάσετε το γέμισμα με πηλό κονίαμα, να φτιάξετε το τόξο της πόρτας και τον τρούλο και να τελειώσετε με πηλό ή αμμοκονίαμα για τα τούβλα. Θα μπορούσε να πάρει μέρες, αλλά το καλό είναι ότι χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά, θα ξοδεύαμε μόνο περίπου 20 $ για ολόκληρη τη δομή. Δεν θα έχετε πλέον προβλήματα με το ψήσιμο μιας νόστιμης πίτσας στον ξυλόφουρνο πίτσας σας.

Φούρνος με στάχυ

Αν έχετε τη δυνατότητα, σας διαβεβαιώνω ότι θα αξίζει τον κόπο. Έχετε τρεις δυνατότητες, αυτά τα δύο εγχειρίδια: ένα στα ισπανικά του Πικραλίδα πολύ καλά εξήγησε τα πάντα, ένα στα αγγλικά επίσης πολύ πλήρες Η χρονιά της Λάσπης όπου μας διαβεβαιώνουν ότι με 20$ μπορείτε να έχετε ένα και αυτό το βίντεο όπου μπορείτε να δείτε την κατασκευή του βήμα βήμα ζωντανά:

YouTube

Πώς να φτιάξετε έναν σπιτικό φούρνο με στάχυα1
Πώς να φτιάξετε έναν σπιτικό φούρνο με στάχυα2
Πώς να φτιάξετε έναν σπιτικό φούρνο με στάχυα3
Πώς να φτιάξετε έναν σπιτικό φούρνο με στάχυα4

Κατασκευή στάχυ.

Αυτή η μέθοδος κατασκευής χρησιμοποιήθηκε ήδη στην Αγγλία κατά τον 13ο αιώνα. Η μέθοδος χρησιμοποιεί ένα μείγμα χώματος, άμμου και αργίλου αναμεμειγμένο με άχυρο για να σχηματίσει ένα μπλοκ. Αυτά τα μπλοκ παλιά είχαν σχήμα ψωμιού, δίνοντας σε αυτή την τεχνική το όνομα «cob», στα παλιά αγγλικά «ψωμί». Ήταν το πιο κοινό οικοδομικό υλικό στην Αγγλία μέχρι που αντικαταστάθηκε από ψημένα τούβλα κατά τον Μεσαίωνα.

εικόνες theyearofmud.com

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar