Η Megasol λανσάρει το «Match», τα νέα της ηλιακά κύτταρα μεταμφιεσμένα σε πλακάκια

4
Η Megasol λανσάρει το «Match», τα νέα της ηλιακά κύτταρα μεταμφιεσμένα σε πλακάκια

Ο Ελβετός κατασκευαστής έχει αναπτύξει φωτοβολταϊκά πλακίδια διαθέσιμα στις συνήθεις μορφές και σε διαφορετικά χρώματα. Με μια ειδική επίστρωση, μπορεί να εξαλειφθεί ακόμη και η λάμψη των ηλιακών μονάδων. Ωστόσο, τα ηλιακά κύτταρα μικρού μεγέθους είναι λιγότερο παραγωγικά και πιο ακριβά από τα κλασικά συστήματα στέγης.

Ο Ελβετός κατασκευαστής Megasol παρουσίασε μια ενημέρωση στο ηλιακό κεραμίδι στέγης «Match».

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι συμβατό με μεγάλο αριθμό κοινών μορφών πλακιδίων. Αυτό σημαίνει ότι μία ή περισσότερες φωτοβολταϊκές μονάδες Match μπορούν να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα κεραμίδια στέγης χωρίς να χρειάζονται προσαρμογές στη δομή της οροφής.

Ολόκληρη η γκάμα χρωμάτων στα οποία μπορεί να παραγγελθεί το „Match“ είναι επίσης νέα. Εκτός από τις τυπικές αποχρώσεις των πλακιδίων, οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν ανάμεσα σε κλασικό ηλιακό γυαλί ή άλλες γυάλινες επιφάνειες. Ακόμη και επικαλύψεις τοίχου και οροφής τύπου κεραμιδιού, όπως πάνελ από τσιμέντο από ίνες, μπορούν να αντικαταστήσουν τα φωτοβολταϊκά πλακίδια.

Εύκολη τοποθέτηση σε υπάρχουσες στέγες.

Ο κατασκευαστής υπόσχεται στους πελάτες μια απλή και εύκολη εγκατάσταση. Το σύστημα αποτελείται αποκλειστικά από τη γυάλινη ηλιακή μονάδα και ένα άγκιστρο στερέωσης. Τα υπάρχοντα πηχάκια οροφής μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν, αλλά απαιτείται ένα πρόσθετο πηχάκι για το άγκιστρο στερέωσης.

Κάθε πλακίδιο «Match» έχει σύνδεση για τον θετικό και τον αρνητικό πόλο, καθώς και μακριά καλώδια που μπορούν να πάνε κάθετα ή οριζόντια.

Ισχυρίζονται ότι η ειδική επιφανειακή επίστρωση «ZeroReflect» μειώνει την αντίληψη της αντανάκλασης σχεδόν στο μηδέν. Είναι ενδιαφέρον ότι η αντιθαμβωτική επίστρωση δεν είναι διαθέσιμη μόνο για προϊόντα Megasol, αλλά μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε υπάρχοντα φωτοβολταϊκά συστήματα άλλων κατασκευαστών.

Χαμηλότερη απόδοση και υψηλότερο κόστος από τα ηλιακά πάνελ.

Δυστυχώς, τα φωτοβολταϊκά πλακίδια έχουν ορισμένα μειονεκτήματα, επομένως εξακολουθούν να είναι περισσότερο εξειδικευμένο προϊόν.

Ο κύριος λόγος είναι η χαμηλή απόδοση των ηλιακών πλακιδίων ανά περιοχή, σε συνδυασμό με υψηλότερο κόστος σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα στέγης.

Οι έγχρωμες εκδόσεις των ηλιακών πλακιδίων έχουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες απόδοσης από τα διαφανή μοντέλα με γυάλινες επιφάνειες.

Ο κατασκευαστής Megasol υποστηρίζει ότι τα φωτοβολταϊκά πλακίδια θα αντικαταστήσουν μια κανονική στέγη. Σύμφωνα με την εταιρεία, εάν μια στέγη καλυφθεί ξανά πλήρως με πλακάκια «Match» ή άλλα ηλιακά πλακίδια, το κόστος είναι συγκρίσιμο με αυτό μιας κεραμοσκεπής με ηλιακό σύστημα στην οροφή.

Με προσδόκιμο ζωής 50 ετών, ο Ελβετός κατασκευαστής αναλαμβάνει ακόμη και εξοικονόμηση κόστους κατά τη διάρκεια του χρόνου λειτουργίας. Εξάλλου, η Megasol χορηγεί εγγύηση έως και 35 ετών για τα φωτοβολταϊκά πλακίδια της. Επιπλέον, λέγεται ότι είναι πολύ ανθεκτικά και μπορούν να επιτύχουν προστασία κλάσης 4 από το χαλάζι.

YouTube

Περισσότερες πληροφορίες: megasol.χ

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar