Η Bluetti λανσάρει την πρώτη ηλιακή γεννήτρια ιόντων νατρίου στον κόσμο

10
Η Bluetti λανσάρει την πρώτη ηλιακή γεννήτρια ιόντων νατρίου στον κόσμο

Εξειδικευμένη στην κατασκευή φορητών ηλιακών γεννητριών, η Bluetti λάνσαρε την πρώτη στον κόσμο ηλιακή γεννήτρια ιόντων νατρίου, τη NA300, και τη συμβατή μονάδα μπαταρίας της, τη B480.

Η Bluetti ισχυρίζεται ότι η μπαταρία ιόντων νατρίου πρώτης γενιάς ξεχωρίζει για τη θερμική σταθερότητα, την ικανότητα γρήγορης φόρτισης, την απόδοση σε χαμηλή θερμοκρασία και την αποδοτικότητα ενσωμάτωσης, παρά το γεγονός ότι έχει ελαφρώς χαμηλότερη ενεργειακή πυκνότητα από τις αντίστοιχες ιόντων λιθίου.

Τα χημικά στοιχεία της ηλιακής γεννήτριας και της μπαταρίας διαθέτουν επίσης περισσότερα άφθονα υλικά από τις παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου, μειώνοντας τις τιμές και αμβλύνοντας τις ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη πόρων.

Η ηλιακή γεννήτρια NA300 έχει χωρητικότητα 3.000 Wh, σημαντικά μικρότερη από τις 5.100 Wh της EP500 Pro. Αλλά η χωρητικότητα της γεννήτριας δεν θα πρέπει να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τους καταναλωτές, καθώς υποστηρίζει έως και δύο μονάδες μπαταρίας B480 (4.800 Wh η καθεμία ένα), ανεβάζοντας τη συνολική χωρητικότητα στις 12.600 Wh. Η μονάδα επαναφορτίζεται από ηλιακούς συλλέκτες, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας μιας οικογένειας για αρκετές ημέρες ή ακόμα και μια εβδομάδα σε περίπτωση βλάβης δικτύου ή φυσικής καταστροφής.

Η Sodium Ion Solar Generator λέγεται ότι κληρονομεί απρόσκοπτα όλες τις ρυθμίσεις στυλ και εμφάνισης του προκατόχου της – EP500 Pro – ειδικά τέσσερα παραδοσιακά βύσματα τοίχου 20 amp, καθώς και μια θύρα εξόδου L14-30 30 amp, Driven by Μετατροπέας καθαρού ημιτονοειδούς κύματος 3.000 W.

Επιπλέον, το NA300 μπορεί να αναφερθεί ως το ταχύτερη φόρτιση ηλιακής γεννήτριαςκαθώς μπορεί να επαναφορτιστεί στο 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Σε περιβάλλον χαμηλής θερμοκρασίας -20 ° C, εξακολουθεί να έχει ποσοστό διατήρησης χωρητικότητας άνω του 85% και απόδοση ολοκλήρωσης συστήματος άνω του 80%. Επομένως, τα NA300 και B480 λειτουργούν καλά το χειμώνα.

Με αυτό το λανσάρισμα, η βορειοαμερικανική εταιρεία σκοπεύει όχι μόνο να καινοτομήσει στον τομέα των οικιακών ηλιακών μπαταριών και γεννητριών, αλλά και να εξαρτάται λιγότερο από την τρέχουσα αγορά λιθίου, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της μεγάλης ζήτησης. Η υποκατάσταση του λιθίου με νάτριο μπορεί να είναι αρκετά ευεργετική για την εταιρεία, κυρίως επειδή είναι έως και 1000 φορές πιο άφθονο από το λίθιο στον φλοιό της γης.

Η Bluetti σχεδιάζει να παρουσιάσει επίσημα το εργοστάσιο μπαταριών ιόντων νατρίου NA300 και B480 στο CES 2022 από το Λας Βέγκας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar