Η νέα ηλιακή απομίμηση ασφαλτικών πλακιδίων που απλοποιεί την τοποθέτησή της

9
Η νέα ηλιακή απομίμηση ασφαλτικών πλακιδίων που απλοποιεί την τοποθέτησή της

Νέα ηλιακή τεχνολογία από GAF Energy που στοχεύει στη γενίκευση της παραγωγής φωτοβολταϊκής ηλιακής ενέργειας σε στέγες.

Ο αγώνας για την απλοποίηση της εγκατάστασης ηλιακής ενέργειας στα σπίτια αποδίδει καρπούς.

Η GAF Energy μόλις κυκλοφόρησε το Timberline, το οποίο μοιάζει πολύ με τυπικά ασφάλτινα βότσαλα. Αλλά αυτό δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους, το σημαντικό είναι ότι εγκαθίστανται σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Οι εγκαταστάτες μπορούν να τοποθετήσουν τα εύκαμπτα φύλλα και να καρφώσουν την επάνω λωρίδα στην οροφή, όπως ακριβώς κάνουν με την παραδοσιακή στέγη.

Η ιδέα της ηλιοροφής υπάρχει εδώ και χρόνια και μέχρι στιγμής η πιο γνωστή είναι αυτή του Tesla. Οι ηλιακές στέγες τους είναι κομψές, με κεραμίδια που παράγουν ενέργεια και σχεδόν δεν διακρίνονται από τα κανονικά κεραμίδια. Όμως, παρά τις διάφορες εκδόσεις, είναι ακόμα δύσκολο να εγκατασταθούν με λογικό κόστος.

Το GAF Energy απλοποιεί διάφορα μέρη της διαδικασίας. Η εταιρεία προσπαθεί να μειώσει το χρόνο και την πολυπλοκότητα της διαδικασίας εγκατάστασης χρησιμοποιώντας μια μορφή που είναι εξοικειωμένη με τους εγκαταστάτες. Επίσης αύξησαν τις διαστάσεις κάθε κεραμιδιού, γεγονός που μειώνει τον συνολικό χρόνο τοποθέτησης ολόκληρης της στέγης.

Μεγάλο μέρος της καλωδίωσης μετακινείται στην κορυφή της οροφής αντί να θάβεται κάτω από τον έρπητα ζωστήρα. Οι σειρές των ηλιακών πλακιδίων συνδέονται σε μια αλυσίδα και με καλώδια που μοιάζουν με ραφές σε μεταλλική στέγη. Κάθε τμήμα της καλωδίωσης υποστηρίζει 2 kW ηλιακών συλλεκτών. Οι εγκαταστάτες πραγματοποιούν τις ηλεκτρικές συνδέσεις μεταξύ των πλακιδίων και ένας ηλεκτρολόγος τις επιθεωρεί όλες κατά την εγκατάσταση του μετατροπέα και τη σύνδεση του συστήματος στο δίκτυο.

Με το νέο σύστημα που είναι τοποθετημένο στην κορυφή, οι εγκαταστάτες πρέπει να σηκώσουν μόνο ένα αδιάβροχο κάλυμμα. Είναι μια προσέγγιση που θα πρέπει επίσης να απλοποιεί την αντιμετώπιση προβλημάτων και τις επισκευές.

Τα πάνελ είναι κατασκευασμένα από μονοκρυσταλλικά κύτταρα PERC, ένα είδος κατασκευής που επιτρέπει σε μερικά από τα φωτόνια που περνούν μέσα από το πάνελ να ανακλώνται από αυτό. Αυτό βοηθά στην αύξηση της αποτελεσματικότητας έως και 23% ανά κύτταρο.

Τα κύτταρα συνδέονται σε ένα εύκαμπτο υπόστρωμα και καλύπτονται με ένα σκληρυμένο γυαλί που αντιστέκεται στο χαλάζι. Ολόκληρο το σύστημα μπορεί να αντέξει τους ανέμους με δύναμη τυφώνα και ταξινομείται ως πυρκαγιά κατηγορίας Α.

Αν και ολόκληρο το σύστημα χρησιμοποιεί μετατροπέα, η GAF Energy έχει προσθέσει ηλεκτρονικά εξαρτήματα στους πίνακες, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις σκιές. Και δεδομένου ότι τα ηλιακά πάνελ πλακιδίων είναι σχετικά μικρά, θα πρέπει να μπορούν να παρέχουν περισσότερη ενέργεια σε σκιερές συνθήκες από τα παραδοσιακά μεγαλύτερα πάνελ.

Ολόκληρη η οροφή είναι εγγυημένη για 25 χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες: www.gaf.energy

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar