Η μεγαλύτερη πλωτή ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας στον κόσμο ξεκινά τη λειτουργία της στην Κίνα

5
Η μεγαλύτερη πλωτή ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας στον κόσμο ξεκινά τη λειτουργία της στην Κίνα

Το φωτοβολταϊκό εργοστάσιο ισχύος 320 MW, που έχει εγκατασταθεί σε μια δεξαμενή κοντά στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Dezhou, έχει αρχίσει να παράγει καθαρή ενέργεια.

Όσο μπορεί να δει το μάτι, μια μεγάλη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πλαισίων επιπλέει στα νερά της δεξαμενής Dezhou, μιας κινεζικής πόλης στην επαρχία Shandong.

Πρόκειται για το ο μεγαλύτερος πλωτός ηλιακός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής που κατασκευάστηκε ποτέ στον κόσμο, που μόλις ξεκίνησε να λειτουργεί με πλήρη δυναμικότητα.

Η Huaneng International, η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας που επένδυσε στο έργο και συμμετείχε στην κατασκευή του, προώθησε τα νέα.

Εργο.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις αρχές Νοεμβρίου 2020 και συνεχίστηκαν με ταχύτητα για την επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί.

Χρηματοδοτούμενη με περίπου 819 εκατομμύρια γιουάν (πάνω από 127 εκατομμύρια δολάρια), η νέα πλωτή ηλιακή μονάδα έχει πλέον ισχύ 320 MW, κατασκευασμένη σε δύο φάσεις.

Τα πρώτα 200 MW συνδέθηκαν στο δίκτυο το 2020 και τα υπόλοιπα 120 MW συνδέθηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου 2021, καθιστώντας το έργο ρεκόρ για τον τύπο του.

Έχει αφαιρέσει το ρεκόρ από ένα άλλο κινεζικό εργοστάσιο. Είναι το πλωτό ηλιακό πάρκο που κατασκευάστηκε από την China Three Gorges Corp στην επαρχία Anhui, στα ανατολικά της χώρας. Με τα 150 MW του, το φωτοβολταϊκό πάρκο που χτίστηκε στη λίμνη ενός παλιού ανθρακωρυχείου κατάφερε να κρατήσει τον παγκόσμιο τίτλο για σχεδόν τρία χρόνια.

Αντίθετα, η εγκατάσταση Huaneng International στεγάζεται στα νερά της δεξαμενής του κοντινού σταθμού Huaneng Power Station.

Η εταιρεία εκτιμά ότι οι μονάδες θα παράγουν περίπου 221 εκατομμύρια κιλοβατώρες ετησίως, αποφεύγοντας την εκπομπή 217.700 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Το εργοστάσιο αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου έργου, του Huaneng Dezhou Dingzhuang, το οποίο περιλαμβάνει επίσης την εγκατάσταση ενός αιολικού πάρκου 100 MW και συστημάτων αποθήκευσης μπαταριών, συνολικής χωρητικότητας 8 MWh (επί του παρόντος σε λειτουργία).

Ο ηλιακός σταθμός Dingzhuang βρίσκεται στη λίστα των ενεργειακών έργων προτεραιότητας στην επαρχία Shandong.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar