Είναι ο κινητήρας καύσης υδρογόνου μια βιώσιμη εναλλακτική λύση;

10
Είναι ο κινητήρας καύσης υδρογόνου μια βιώσιμη εναλλακτική λύση;

Η Toyota και άλλες εταιρείες πιέζουν την ανάπτυξη αυτοκινήτων υδρογόνου, αλλά είναι πραγματικά βιώσιμα;

Το περασμένο καλοκαίρι, η Toyota ανακοίνωσε ότι εργαζόταν για την ανάπτυξη ενός κινητήρα καύσης υδρογόνου, ωθώντας πολλούς από εμάς να αναρωτηθούμε εάν αυτή η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά οχήματα βενζίνης ή ντίζελ και αν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία.

Υδρογόνο εναντίον μπαταρίας.

Ενώ η ανάπτυξη του κινητήρα καύσης υδρογόνου συνεχίζεται, το ίδιο συμβαίνει και με τον ανταγωνισμό μεταξύ εκείνων που είναι αφοσιωμένοι σε ένα μέλλον που θα κυριαρχούν τα ηλεκτρικά οχήματα και εκείνων που είναι αφοσιωμένοι στα αυτοκίνητα υδρογόνου.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι μεταφορές στο σύνολό τους πρέπει να απελευθερωθούν από τις ανθρακούχες εκπομπές, εάν ο κόσμος θέλει να επιτύχει τους κλιματικούς του στόχους.

Ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες έδειξαν μεγάλο αρχικό ενδιαφέρον για το υδρογόνο, πολλοί από αυτούς που μελετούσαν το εναλλακτικό καύσιμο στην αρχή υποχώρησαν, αν και συνέχισαν το ενδιαφέρον τους για αυτό για βαρύτερους σκοπούς, όπως για φορτηγά μεταφοράς ή βαριά μηχανήματα.

Τούτου λεχθέντος, οι αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν διατηρήσει το ενδιαφέρον τους για τη χρήση υδρογόνου για αυτοκίνητα, καθώς και άλλα οχήματα, έχουν αναπτύξει συναρπαστικές τεχνολογίες εστιασμένες στην αυτονομία, τον γρήγορο χρόνο ανεφοδιασμού, το μέγεθος, το βάρος, την ασφάλεια, το κόστος και πολλούς άλλους παράγοντες. Μεταξύ αυτών των τεχνολογιών είναι μια έκδοση του κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE).

Θα είναι μια ώθηση ο κινητήρας καύσης υδρογόνου;

Η ιδέα των αυτοκινήτων υδρογόνου δεν είναι κάτι καινούργιο. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, τόσο στην ιδέα όσο και στην πραγματική παραγωγή. Το πιο διάσημο είναι το Toyota Mirai, από το οποίο δύο γενιές μοντέλων έχουν ήδη βγει από την αλυσίδα παραγωγής, ακολουθούμενο από το crossover Hyundai Nexo. Η Honda προχωρούσε προς τα εμπρός με το Clarity FCEV, αλλά πρόσφατα διέκοψε αυτό το έργο.

Τούτου λεχθέντος, παρά τις πολλές προσπάθειες, τα ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου με βάση το υδρογόνο (FCEV) δεν έχουν ακόμη απογειωθεί σε γενικό επίπεδο.

Αν και υπάρχουν μοντέλα στο δρόμο, εξακολουθούν να είναι αρκετά σπάνια. Στα υπόλοιπα μοντέλα αυτοκινήτων υδρογόνου στο δρόμο, η Toyota και η Hyundai χρησιμοποίησαν H2 για να τροφοδοτήσουν μια κυψέλη καυσίμου, η οποία χρησιμοποιεί μια χημική αντίδραση για να μετατρέψει την ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτεί έναν ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος τροφοδοτεί το όχημα.

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία παραμένει δαπανηρή και πολύπλοκη. Ως εκ τούτου, η Toyota εξετάζει επίσης τις ευκαιρίες ενός κινητήρα καύσης υδρογόνου που θα συνεχίσει να εστιάζει στο H2, αλλά θα τροφοδοτεί το όχημα με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Τι κάνει έναν κινητήρα καύσης υδρογόνου διαφορετικό από τους παραδοσιακούς FCEV;

Η παραγωγή και η οδήγηση ενός FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά εξαρτήματα.

Εξάλλου, για να λειτουργεί το όχημα με τον τρόπο που περιγράφηκε παραπάνω, χρειάζονται οι δεξαμενές υδρογόνου, η κυψέλη καυσίμου και επίσης ένας ή περισσότεροι ηλεκτροκινητήρες, ανάλογα με τη σχεδίαση του οχήματος. Όλα πρέπει να συνδυάζονται απρόσκοπτα και με ασφάλεια σε μία μονάδα.

Επιπλέον, η χρήση υδρογόνου με αυτόν τον τρόπο απαιτεί το όχημα να περιέχει πλατίνα ή άλλα πολύ ακριβά σπάνια και πολύτιμα μέταλλα. Αυτό είναι απαραίτητο για την αντίδραση μείωσης του οξυγόνου εντός της κυψέλης καυσίμου του οχήματος.

Η πρόκληση είναι τεράστια, το μέλλον μοιάζει με ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία, αλλά υπάρχουν εναλλακτικές που πολλές εταιρείες και χώρες δεν θέλουν να αποκλείσουν ακόμη.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar